ΕΥΡΩΠΗ - ΕΕΠροβάδισμα του ΕΛΚ διαπιστώνουν έναντι των Σοσιαλιστών οι δημοσκοπήσεις, λίγο πριν τις ευρωεκλογές και σύμφωνα με την Deutche Welle.
Σύμφωνα με το δημοσκοπικό πρόγραμμα PollsWatch2014, οι Συντηρητικοί διεύρυναν την περασμένη εβδομάδα το ισχνό προβάδισμά τους έναντι των Σοσιαλιστών, αυξάνοντας κατά 8 τις έδρες που τους αναλογούν.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) κινείται στις 218 έδρες και οι Σοσιαλιστές στις 201. Κανένα από τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα δεν διασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία των 751 εδρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οι συντελεστές της έρευνας διαπιστώνουν επίσης ότι θα ενισχυθεί πολύ το εθνικιστικό και ευρωσκεπτικιστικό στρατόπεδο και πιθανότατα θα σxηματίσουν δύο κοινοβουλευτικές ομάδες με συνολική δύναμη 100 εδρών.

Οι δημοσκοπήσεις θέλουν τους Πράσινους και τους Φιλελευθέρους να συρρικνώνονται, ενώ η Αριστερά θα διπλασιάσει τη δύναμή της και θα φτάσει τις 55 έδρες.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.