Πόσο επηρεάζει η χρήση των κινητών τηλεφώνων τον παιδικό εγκέφαλο;

paidia-kinhtaΑρχίζει σήμερα στο Λονδίνο η μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ με δείγμα 2.500 μαθητές από 160 σχολεία.

Κινητά τηλέφωνα και υγεία των παιδιών. Πόσο επηρεάζει η χρήση τους τον παιδικό εγκέφαλο; Απάντηση αναζητούν οι Βρετανοί επιστήμονες που ξεκινούν σήμερα στο Λονδίνο τη μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ, «επιστρατεύοντας» 2.500 μαθητές από 160 σχολεία του Λονδίνου.

Η έρευνα θα διαρκέσει τρία χρόνια και αυτό που θα αναζητηθεί είναι εάν η χρήση των κινητών τηλεφώνων επηρεάζει τις μαθησιακές -γνωστικές ικανότητες των μαθητών.

Επικεφαλής της έρευνας είναι ομάδα από το Imperial College London. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η έκθεση σε ραδιοκύματα επηρεάζει την υγεία σε ενήλικες και οι προηγούμενοι φόβοι μας για τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου δεν έχουν αποκλεισθεί με βεβαιότητα. Κάποιοι ερευνητές είπαν ότι υπήρχε έλλειψη αξιόπιστων στοιχείων σχετικά με τις επιπτώσεις των κινητών τηλεφώνων και άλλων ασύρματων τεχνολογιών, στους εγκεφάλους των νέων.

Στη Βρετανία, το 70% των παιδιών ηλικίας 11 και 12 ετών είναι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων, ποσοστό που φτάνει το 90% στην ηλικία των 14 ετών.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.