Τρεις από τους 25 υπόπτους που είχαν προσαχθεί για το πολύνεκρο δυστύχημα με τους 301 νεκρούς στο ορυχείο της Σόμα προφυλάκισε το Τουρκικό δικαστήριο.

tourkia-oruxeioΤην προφυλάκιση τριών υπόπτων, με την -προσωρινή- κατηγορία της «πρόκλησης πολλαπλών θανάτων» αποφάσισε το δικαστήριο της Τουρκίας, για το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στο ορυχείο της Σόμα με 301 νεκρούς, την περασμένη εβδομάδα.

«Υπεύθυνοι» το κάρβουνο κι ο αέρας

Ο εισαγγελέας Μπεκίρ Σαχινέρ, ο οποίος έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως μια αρχική έκθεση για τις πιθανές αιτίες της τραγωδίας δείχνουν πως η πυρκαγιά δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από αναμμένο κάρβουνο που είχε έρθει σε επαφή με τον αέρα.

Οι τουρκικές αρχές προσήγαγαν 25 υπόπτους -ανάμεσά τους διευθυντικά στελέχη και μέλη προσωπικού μεταλλευτικής εταιρίας- ωστόσο μόνο οι τρεις από αυτούς προφυλακίστηκαν.

Κατά τη διάρκεια της μεταγωγής των υπόπτων στο δικαστήριο, οι δυνάμεις ασφαλείας σχημάτισαν κλοιό γύρω από το δικαστήριο, όπου είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς των προσαχθέντων και δημοσιογράφοι.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.