Στη Θεσσαλονίκη δεν αστειεύονται. Κάνουν δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση ή μη της ΕΥΑΘ. Θα στήσουν τρεις κάλπες . Μία για δήμαρχο, μία για περιφερειάρχη και μία για το νερό.

thessalonikh eklogesΕξω από κάθε σχολείο της Θεσσαλονίκης, που θα λειτουργεί ως εκλογικό κέντρο θα στηθεί και τρίτη κάλπη.

Η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας έχει καλέσει τους πολίτες, την Κυριακή 18 Μαΐου να συμμετάσχουν στο πρώτο δημοψήφισμα που διοργανώνεται για την ιδιωτικοποίηση ή μη της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Μέλη του Συντονιστικού Πολιτών και Φορέων «SOSTE το νερό», έλαβαν την απόφαση για αυτή την ψηφοφορία, η οποία έχει τη μορφή δημοψηφίσματος, στο οποίο συμμετέχουν οι 11 από τους 14 δήμους.

Μάλιστα, υπάρχει και πρόβλεψη για τους ετεροδήμοτες, καθώς θα στηθεί κάλπη στην έδρα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης).

Εκεί, από τις 07:00 το πρωί μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα θα μπορούν να προσέρχονται οι ετεροδημότες προσκομίζοντας την ταυτότητα τους είτε ένα λογαριασμό της ΕΥΑΘ στο όνομά τους, είτε ένα λογαριασμό άλλου οργανισμού κοινής ωφέλειας στο όνομά τους (από τον οποίο να προκύπτει η ιδιότητά τους ως κατοίκων ενός των 11 Δήμων).

Η ψηφοφορία θα γίνεται με βάση τους εκλογικούς καταλόγους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τριμελής επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του δήμου, των εργαζομένων της ΕΥΑΘ και της «κίνησης 136», θα επιτηρούν τη διαδικασία.

Στο εγχείρημα αυτό, συμβάλει με τη συνεργασία του και ο Δικηγορικός Σύλλογος, με εκπροσώπους του που θα βρίσκονται στην κεντρική εφορευτική επιτροπή που θα λειτουργεί σε κάθε δήμο, ενώ μεγάλη είναι και οι συμμετοχή εθελοντών.

Το εγχείρημα, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο, εκπρόσωποι του οποίου θα βρίσκονται στην κεντρική εφορευτική επιτροπή που θα λειτουργεί σε κάθε δήμο. Τη διαδικασία θα παρακολουθούν και Ευρωπαίοι παρατηρητές, ενώ μεγάλη είναι και η συμμετοχή εθελοντών.

«Τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνει η ΠΕΔΚΜ από τους πολίτες συνηγορούν υπέρ της θερμής ανταπόκρισης του κόσμου στο δημοψήφισμα» αναφέρει ο Σίμος Δανιηλίδης, πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.