Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 3,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους παγκοσμίως το 2012 λόγω κατάχρησης αλκοόλ.

ALKOOLΑν και η Ελλάδα δε βρίσκεται στο top 10 των χωρών με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση, τα στοιχεία του ΠΟΥ καταδεικνύουν ότι η Ευρώπη γενικότερα παρουσιάζει τους υψηλότερους δείκτες σε διεθνές επίπεδο.

Τα ποσοστά κατανάλωσης στην Ελλάδα έχουν παραμείνει σχετικά σταθερά από το 2010, ωστόσο τα νέα στοιχεία είναι αρκετά ανησυχητικά όσον αφορά το νεανικό πληθυσμό.

Ένας στους τρεις νέους ηλικίας 13 έως 19 ετών καταναλώνει αλκοόλ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ενώ τρεις στους πέντε μαθητές καταναλώνουν τουλάχιστον ένα αλκοολούχο ποτό το μήνα.

bigstock-Group-Of-Kids-Getting-Drunk-4489951

Τα αγαπημένα ποτά των νέων στην Ελλάδα είναι το κρασί (σε ποσοστό 47,1%) και η μπύρα (43,3%) και λιγότερο τα «βαριά» αλκοολούχα ποτά (42,3%) όπως η βότκα ή τα αλκοολούχα αναψυκτικά (37,1%).

«Πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα ώστε να προστατευθεί ο κόσμος από τις αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ», τονίζει ο Δρ Oleg Chestnov.

«Η νέα έκθεση καταδεικνύει πως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής όσον αφορά τις καταχρήσεις στην κατανάλωση αλκοόλ.»

onmed

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.