πικρουΗ συμμετοχή μου στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλη μου τιμή. Μια τιμή που για μένα σημαίνει ότι ξεκινά ένας ακόμη αγώνας για τη μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρώπης, της Ευρώπης της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Την επιστροφή των ελληνικών αξιών και του πολιτισμού στην καρδιά των εξελίξεων, ώστε να προχωρήσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα στην κατεύθυνση που επιθυμούν οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες πολίτες στην Ευρώπη που θέλουμε και όχι που μπορούμε.

Η Ελλάδα έχει μια ιστορική ευκαιρία να στείλει στην Ευρωβουλή, όχι τυπικούς αντιπροσώπους ενός κόμματος. Αλλά ανθρώπους που θα εργάζονται συνεχώς ενημερώνοντας τους Ευρωπαίους για όλα τα προβλήματα του Ελληνικού λαού, τα κοινωνικά και οικονομικά μας θέματα. Ανθρώπους που θα διεκδικήσουν και θα πετύχουν τη ενεργό συμμετοχή της Ελλάδος στη διαμόρφωση της Ευρώπης του αύριο.

Στόχος μου θα είναι η Ευρώπη της ανάπτυξης, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Η ενεργός συμμετοχή, η διαμόρφωση στρατηγικής και πολιτικών που θα επαναφέρουν τη χώρα μας και την Ευρώπη στη θέση που τους αξίζει. Που θα αντικαταστήσουν το μη βιώσιμο και ημιτελές μοντέλο με ένα αναπτυξιακό και παραγωγικό που θα σέβεται τον άνθρωπο και την κοινωνία. Που θα στηρίζεται στον πολιτισμό και τις αξίες των Ελλήνων. Που θα προάγει την ισότητα, τον σεβασμό και την προστασία των δικαιωμάτων των αδύναμων και ευπαθών ομάδων του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού πληθυσμού.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ελευθερία (Ρίτα) Πικρού-Μωραϊτάκη γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ προέρχεται από μία ιστορική οικογένεια της Αθήνας με δράση στην πολιορκία της Ακρόπολης κατά των Τούρκων στην επανάσταση του 1821. Ο πατέρας της είναι ο πολιτικός μηχανικός Πέτρος Πικρός. Η μητέρα της Τερέζα Πικρού – Γιακουμάκη κόρη του Ναυάρχου Σταμάτη Γιακουμάκη κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης. Είναι παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Μωραϊτάκη, μικρασιατικής καταγωγής, ο οποίος ως αιρετός πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ, ΕΧΑΕ, Συνεγγηιτικού κλπ. βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής ζωής του τόπου τα τελευταία 30 χρόνια, συμβάλλοντας στην προσέλκυση επενδύσεων και στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που επηρεάζει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Είναι μητέρα δύο παιδιών, 17 και 10 ετών.

Έχει κάνει πτυχιακές σπουδές στο Boston College (BSc) και μεταπτυχιακές σπουδές στο Boston University (MSc) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με έμφαση στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά και είναι πιστοποιημένη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως (α), Χρηματιστηριακή Εκπρόσωπος, (β), Διαχειρίστρια Επενδυτικών Κεφαλαίων & (γ), Σύμβουλος Επενδύσεων. Είναι η μόνη υποψήφια Ευρωβουλευτής που διαθέτει πιστοποίηση στα Χρηματοπιστωτικά θέματα και στις αγορές, τομείς που θα είναι αντικείμενο πολλών εξελίξεων στην Ευρώπη την προσεχή πενταετία. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Σταδιοδρομεί, πάντοτε στον ιδιωτικό τομέα, ως στέλεχος επιχειρήσεων στο χώρο των χρηματιστηριακών εταιρειών και των τραπεζών στον οποίο διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία. Έχει αναπτύξει ερευνητικό έργο στον τομέα της προστασίας των συμφερόντων των επενδυτών και των χρηστών τραπεζικών υπηρεσιών καθώς και στην βέλτιστη αξιοποίηση των οικονομικών πόρων Δημοσίου και Δήμων.

Ξεκίνησε από την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου το 2006 εκλέχθηκε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης διαμερισματική σύμβουλος με τον Συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ, ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» του Νικήτα Κακλαμάνη. Στο Δήμο Αθηναίων ανέπτυξε πλούσιο έργο ως Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Α’ Διαμερίσματος όπου αργότερα έγινε αιρετή πρόεδρος του Α’ Διαμερίσματος. Εκεί προσέφερε πλούσιο έργο βρίσκοντας λύσεις σε μείζονα ζητήματα που απασχολούσαν την περιοχή.

Παράλληλα με τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα καθώς και σε θέματα παιδείας, αναβάθμισης του ρόλου των γυναικών μέσα στην οικογένεια και την δημόσια ζωή. Συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες που αφορούν παιδιά και άτομα τρίτης ηλικίας. Μάλιστα, από τον Φεβρουάριο του 2012 έως σήμερα είναι αιρετό Αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου “ΕΛΠΙΔΑ” με Πρόεδρο την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ενώ είναι ενεργό μέλος εδώ και πολλά χρόνια του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” (από 1976) με Πρόεδρο την κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου. Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος του Παραρτήματος Νεολαίας Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών, η οποία διατηρεί γραφεία σε όλη την Ελλάδα, όπου εκεί μέντορας της ήταν η αείμνηστη Αγγέλα Φρατζεσκάκη – Νταϊφά. Είναι εθελόντρια και μέλος στο “ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ”, μέλος του Λυκείου Ελληνίδων και του Συλλόγου Αθηναίων. Είναι επίσης αιρετή Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Κολλεγίου Ψυχικού.

Η Ελευθερία (Ρίτα) Πικρού – Μωραϊτάκη είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Στόχος της για το Ευρωκοινοβούλιο είναι να τεθούν οι βάσεις για ένα βιώσιμο κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο θα επαναφέρει στο επίκεντρο και πάλι τον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο και θα διαχέεται σε όλους (χωρίς εξαίρεση) τους Ευρωπαίους πολίτες.

Επισκεφθείτε και το facebook εδώ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.