ΕΡΓΑΣΙΑΗ δουλειά και το στρες συνήθως πάνε πακέτο, ειδικά αν έχεις να ανησυχείς συνεχώς μήπως απολυθείς. Υπάρχουν όμως κάποια επαγγέλματα τα οποία προσφέρουν το καλύτερο προνόμιο. Ποιό είναι αυτό; Το άραγμα…

Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας CareerCast δείχνει ότι οι εργαζόμενοι που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, όπως οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες, είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν το περισσότερο στρες.

Αντίθετα, οι ωτορινολαρυγγολόγοι και οι κομμωτές είναι οι επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν τα χαμηλότερα επίπεδα στρες. Τα επίπεδα του στρες για κάθε επάγγελμα υπολογίστηκαν κυρίως με βάση τις τυπικές απαιτήσεις του επαγγέλματος και ταπροβλήματα που μπορεί να προκύψουν εν ώρα εργασίας.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά που έπρεπε να αξιολογήσουν οι συμμετέχοντες ήταν η πιθανότητα επαγγελματικής ανέλιξης, οι προθεσμίες, ο ανταγωνισμός, η σωματική κούραση και ο κίνδυνος για τη ζωή.

Δείτε πως διαμορφώθηκε η λίστα με τα επαγγέλματα με το λιγότερο στρες για το 2014:

1. Ωτορινολαρυγγολόγος

2. Κομμωτής

3. Κοσμηματοπώλης

4. Καθηγητής Πανεπιστημίου

5. Μοδίστρα

6. Διαιτολόγος

7. Υπεύθυνος καταχώρισης ιατρικών φακέλων

8. Βιβλιοθηκάριος

9. Τεχνικός πολυμέσων

10. Υπεύθυνος χειρισμού μηχανημάτων (π.χ. τρυπάνι)

exedra

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.