ΕΠΙΔΟΜΑΤΑΣτους τραπεζικούς λογαριασμούς των πρώτων δικαιούχων πιστώνεται σήμερα το κοινωνικό μέρισμα. Συνολικά, καταβάλλονται τα πρώτα 170 εκατ. ευρώ, από τα 525 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί, ένα κονδύλι που όπως σημείωσε χθες ο Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή, θα εξαντληθεί έως το τελευταίο ευρώ, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας τη βελτίωση των εισοδηματικών ορίων.

Σε ό,τι αφορά χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους, οι πρώτοι δικαιούχοι του μερίσματος είναι 205.912, με τον μέσο όρο του επιδόματος που θα λάβουν να διαμορφώνεται στα 647 ευρώ. Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους ανέρχεται στα 133,2 εκατ. ευρώ.

Επίσης, 75.428 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα των 500 ευρώ, με το συνολικό ποσό που τους αναλογεί να ανέρχεται σε περίπου 37 εκατ. ευρώ. Μοναδικό κριτήριο είναι οι αποδοχές τους να μην ξεπερνάνε τα 1.500 ευρώ, ενώ προβλέπεται απομείωση του επιδόματος για όσους οι αποδοχές φτάνουν έως τα 1.541 ευρώ.

Αναφορικά με τη βασική κατηγορία των δικαιούχων, περίπου 60.000 αρχικά εγκεκριμένες αιτήσεις έχουν δεσμευθεί από το ΚΕΠΥΟ για επανέλεγχο, εμπίπτοντας στην κατηγορία “υψηλού κινδύνου”, ενώ θα επανεξεταστούν τα εισοδηματικά κριτήρια, όπως και οι αιτήσεις των μακροχρόνια ανέργων με βάση τις νέες φορολογικές δηλώσεις.

Να σημειωθεί ότι η υποβολή αιτήσεων είναι δυνατή έως τις 30 Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, με τροπολογία που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο αναστέλλονται έως το 2017 οι κατασχέσεις για περίπου 25.000 οφειλέτες των Ασφαλιστικών Ταμείων, οι οποίοι είχαν εκπέσει από παλαιότερες ρυθμίσεις χρεών.

Μετά τη δημοσιοποίηση περιπτώσεων κατάσχεσης του κοινωνικού μερίσματος από τράπεζες, τόσο ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επικοινώνησαν με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και ζήτησαν να εφαρμοστεί ο νόμος.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.