Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της ελληνικής αθλητικής δικαιοσύνης και εξηγεί γιατί ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός είναι έξαλλοι και όχι ανακουφισμένοι.
PAOK- TIMWRIESΣε όλους τους τομείς της ζωής μας, ζητούμενο είναι η ισονομία. Γι’ αυτήν γίνεται διαρκώς λόγος και λόγω της απουσίας της μεγεθύνονται τα όποια προβλήματα. Δεν αμφισβητούν τα χρωστούμενα οι μικροφειλέτες του Δημοσίου, απλώς διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν την ίδια προνομιακή μεταχείριση με τους μεγαλοεπιχειρηματίες μεγαλοφειλέτες.
Ναι, είναι κόντρα στους νόμους και στις προβλεπόμενες ποινές, αλλά δεν είναι παράλογο να κρίνει ο καθένας την περίπτωσή του με βάση την διαχείριση που έγινε σε ανάλογες περιπτώσεις τρίτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα γεγονότα του “Απόστολος Νικολαΐδης”, στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας των πλέι οφ Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

Νομίζω, συμφωνούμε όλοι ότι υπήρξαν γεγονότα τέτοια που επιτρέπουν στον δικαστή να τα χαρακτηρίσει εκτεταμένα, βάσει των κείμενων διατάξεων και να επιβάλλει τις προβλεπόμενες τιμωρίες περί χρηματικών προστίμων, αποκλεισμό έδρας και αφαίρεσης βαθμών. Στα ευνομούμενα κράτη αυτό συμβαίνει και δεν αποτελεί είδηση όταν συμβαίνει.

Αποτελεί είδηση

Στην πολυαγαπημένη μας  Ελλάντα όμως δεν συμβαίνει και γι αυτό ακριβώς αποτελεί είδηση όταν συμβαίνει. Για παράδειγμα, στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ έχουν κάθε δικαίωμα να υποστηρίζουν ότι όταν τα εκτεταμένα επεισόδια στο Λεβαδειακός-Ολυμπιακός (συμπλοκές με την αστυνομία, σπασμένα καθίσματα και ρίψη τους προς τους άντρες των ΜΑΤ, πέντε τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο του γηπέδου, 15λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, φωτιές στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου), είτε γιατί δεν χαρακτηρίστηκαν έτσι, είτε γιατί δεν τιμωρήθηκαν ως τέτοια, είχαν ως αποτέλεσμα επιβολή χρηματικού προστίμου (!) ύψους 2.500 ευρώ (!!), σαφώς και η δική τους ποινή των 70.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο και αποκλεισμό έδρας για 2 αγωνιστικές ήταν εξοντωτική!!!

Κι όλα αυτά σε μία ημέρα που γενικά ο δικαστής ήταν σε μία ευχάριστη γενικά διάθεση. Αφού για να καταλάβουμε όλοι, για την είσοδο των φιλάθλων στο Περιστέρι τις συμπλοκές σώμα με σώμα με την Αστυνομία, την αρπαγή υπηρεσιακών γκλομπς που εκτράχυναν και την κατάσταση από πλευράς Αστυνομίας, το σπάσιμο καθισμάτων και τη ρίψη τους προς τους άντρες των ΜΑΤ και τις συλλήψεις που ακολούθησαν, η ΠΑΕ Ατρόμητος τιμωρήθηκε με 1.000 ευρώ πρόστιμο!

Ναι, ήταν τα πιο “κουλά” επεισόδια που έχουμε δει σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, ναι, οφείλονται στην βαρβατίλα ενός security απέναντι σε πιτσιρίκια που έψαχναν για φανέλα, αλλά εξελίχθηκαν σε επεισόδια με όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που περιγράφει ο νόμος ως τιμωρούμενες με πολύ βαρύτερη ποινή. Αντ’ αυτής, 1.000 ευρώ.

Κι όμως είναι έξαλλοι

Μην παραμυθιαζόμαστε λοιπόν ότι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αισθάνονται ανακουφισμένοι στο άκουσμα της ποινής. Όχι, έξαλλοι είναι, στοχοποιημένοι δηλώνουν και δυστυχώς μία σειρά από γεγονότα και αποφάσεις (όχι του μακρινού παρελθόντος, φετινές, φε-τι-νό-τα-τες) τους δικαιολογούν… Κι ας γελούν στα ευνομούμενα κράτη, ας ξεκαρδιζόμαστε κι εμείς κάθε τόσο με όσα σκαρφίζονται οι συνήγοροι υπεράσπισης  ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης.

Για να τελειώνουμε. Ο δικαστής εξέτασε με επιείκεια τα γεγονότα, δέχθηκε μέρος των αιτιάσεων των υπερασπιστών, αναγνώρισε την ευθύνη της αστυνομίας, δεν εξάντλησε την αυστηρότητά του, αλλά τα τιμώρησε πολύ σκληρά σε σχέση με προηγούμενες αποφάσεις του. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Υ.Γ.: Βάλτε επιτέλους ένα τέλος. Τέλος στην ανισονομία και δυο φορές τέλος στην ατιμωρησία. Θα θρηνήσουμε νεκρούς, αργά ή γρήγορα. Νιώστε ρε, μυαλοφυγάδες. Νιώστε ρε…

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.