Βουλευτές του ΠαΣοΚ δεν ψήφισαν την άρση ασυλίας του Μπούκουρα

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΥπέρ της άρσης της ασυλίας των έγκλειστων βουλευτών Γ. Γερμενή και Ευστ. Μπούκουρα καθώς και των κκ. Ν. Μίχου και Χρ. Αλεξόπουλου τάχθηκε η Βουλή. Συγκεκριμένα υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του πρώτου ψήφισαν 197 έναντι 16 «κατά» και 7 «παρών», για τον κ. Μπούκουρα ψήφισαν 182 «υπέρ», 26 «κατά» και 12 «παρών», για τον κ. Μίχο ψήφισαν 197 «υπέρ», 16 «κατά» και 7 «παρών», ενώ για τον κ. Αλεξόπουλο ψήφισαν 183 «υπέρ», 25 «κατά» και 12 «παρών.

Μεταξύ των βουλευτών που ψήφισαν κατά της άρσης της βουλευτικής ασυλίας των ανεξάρτητων πλέον κκ. Μπούκουρα και Αλεξόπουλου ήταν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Κ. Σκανδαλίδης, Ν. Σηφουνάκης, Μ. Κασσής  και Γ. Ντόλιος και Απ. Κακλαμάνης (ψήφισε «παρών» για τον κ. Αλεξόπουλο). «Κατά» ψήφισαν και οι βουλευτές της ΝΔ κυρία Τάνια Ιακωβίδου και Α. Μαρίνος, ενώ «παρών» για τους δυο ανεξάρτητους ψήφισαν και οι «γαλάζιοι» κκ. Χρ. Κέλλας, Γ. Δεικτάκης, Δ. Κυριαζίδης, Ηλ. Βλαχογιάννης, οι ανεξάρτητοι κκ. Θ. Παραστατίδης, Π. Μουτσινάς, καθώς και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Β. Οικονόμου. «Κατά» όλων των άρσεων τάχθηκαν οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ.

Υπό πρωτοφανή δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σε κλίμα ιδιαίτερης ψυχολογικής φόρτισης -με αποκορύφωμα τα δάκρυα του προφυλακισμένου ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή Ευστ. Μπούκουρα- συζητήθηκαν στην Βουλή τα εισαγγελικά αιτήματα άρσης της ασυλίας του έγκλειστου χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Γερμενή, του υπόδικου Ν. Μίχου καθώς και του ανεξάρτητου Χρ. Αλεξόπουλου.

Οι κρατούμενοι κκ. Γερμενής και Μπούκουρας μεταφέρθηκαν στην Βουλή με θωρακισμένα τζιπ και περιπολικά τα οποία μπήκαν από την είσοδο του πάρκινγκ επί της λεωφόρου Αμαλίας. Στους ορόφους του πάρκινγκ υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία και ακολούθως οδηγήθηκαν μέσω της εισόδου που μπαίνουν οι μαθητές που επισκέπτονται το κτήριο του Κοινοβουλίου στην αίθουσα προβολών του τηλεοπτικού καναλιού της Βουλής παρουσία του Φρουράρχου της Βουλής και ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Εκεί περίμεναν μέχρι που οδηγήθηκαν μέσω εσωτερικής σκάλας στο ισόγειο του κτηρίου, πέρασαν από το περιστύλιο και ακολούθως οδηγήθηκαν δίχως χειροπέδες στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο μεν κ. Γερμενής από την πλαϊνή είσοδο, ο δε κ. Μπούκουρας από την κεντρική.

Τον έγκλειστο κ. Γερμενή υποδέχθηκαν οι βουλευτές του κόμματός του με θερμές χειραψίες ενώ η σύζυγος του αρχηγού της οργάνωσης κυρία Ελένη Ζαρούλια τον φίλησε. Οι κκ. Μπούκουρας και Αλεξόπουλος κάθισαν μαζί στα πίσω έδρανα των ανεξάρτητων βουλευτών, ενώ εμφανής ήταν από την αρχή η φόρτιση και η νευρικότητα του πρώτου. Η διαδικασία ξεκίνησε με τον κ. Αλεξόπουλο, ο οποίος πήρε σαφείς αποστάσεις διαχωρίζοντας την θέση του από τις έκνομες ενέργειες της Χ.Α. Όπως είπε από τις αποχρώσες ενδείξεις που έχει η Δικαιοσύνη δεν προκύπτει από πουθενά η βασιμότητα της κατηγορίας που του αποδίδεται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Όπως είπε δεν αναφέρεται ούτε μια πράξη, αλλά κατηγορείται με μόνο το γεγονός ότι ήταν μέλος της Κ.Ο. της Χ.Α.

Είπε ακόμα ότι δεν υπήρξε μέλος των κεντρικών οργάνων που λαμβάνουν τις αποφάσεις, επισημαίνοντας ότι εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της Κ.Ο. που συμμετείχε δεν υπήρχε. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να ξέρει αν υπήρχε στο πλαίσιο της οργάνωσης, της οποίας, όπως υποστήριξε, δεν είναι μέλος. «Δεν είχα την παραμικρή συμμετοχή», είπε αναφερθείς στις έκνομες ενέργειες της Χ.Α., σημειώνοντας ότι «παρακολουθούσα όλες τις ενέργειες που βλέπαμε όλοι, αλλά δεν μπορούσα να τις σταματήσω». Ενώ στο ερώτημα που έθεσε ο ίδιος αν θα έπρεπε να είχε αποδοκιμάσει τις πράξεις αυτές και να είχε παραιτηθεί απάντησε πως προφανώς θα έπρεπε, αλλά φοβόταν τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του, ενώ έκανε λόγο για «κρυφή ατζέντα» της ηγεσίας της Χ.Α. Όταν τελείωσε την ομιλία του κάποιοι βουλευτές του κόμματος του κουνούσαν χαρτονομίσματα φωνάζοντάς του «λαδώθηκες Αλεξόπουλε».

Ο κ. Γερμενής ανέβηκε στο βήμα χαρακτηρίζοντας την ημέρα αυτή «σημαντική για την Βουλή που εκλεγμένος βουλευτής ήρθε με χειροπέδες από τις φυλακές Κορυδαλλού». Ο προεδρεύων κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης τον διέκοψε λέγοντας ότι όπως πληροφορήθηκε δεν είχαν χειροπέδες. «Πριν λίγο βγήκαν οι χειροπέδες. Μη με διακόπτετε θα μιλήσω πέντε λεπτά και θα ξαναγυρίσω στον Κορυδαλλό», του απάντησε ο βουλευτής της Χ.Α.

Εμφανίστηκε ως πολιτικός κρατούμενος καταλογίζοντας στην ανακρίτρια της υπόθεσης ότι του έχει πει πως «δεν χρειάζεται να έχετε κάνει κάποιο αδίκημα εσείς ο ίδιος, αρκεί που είστε βουλευτής της Χ.Α.», ενώ έκανε λόγο για «επίορκους δικαστές, κάποιους παναθηναϊκάκηδες και κάποιες ανακρίτριες που χοροπηδούσαν», όπως είπε. Ο κ. Γερμενής είπε ότι «μας τιμωρεί το σύστημα, η κυβέρνηση, η ΝΔ γιατί μας πρόσφεραν το βάζο με το μέλι, κομμάτι από την πίτα της διαφθοράς και τους το πετάξαμε στη μούρη και αυτό δεν μας το συγχωρούν», ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν εκμεταλλεύτηκε την υπόθεση Μπαλτάκου «λες και είναι κάποιος τυχαίος». «Τριάντα χρόνια είναι φίλος του Σαμαρά. Αυτά που έλεγε και έκανε ήταν φυσικά εν γνώσει του πρωθυπουργού. Δεν έκανε τίποτα αν δεν έπαιρνε τηλέφωνο τον κολλητό του», υποστήριξε.

Και πρόσθεσε: «Αν θέλετε να λέτε ότι κάνετε αντιμνημονιακή πολιτική σας έχουμε στείλει στις θυρίδες επιστολή για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να την υπογράψετε». Απέρριψε τις κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί όπλων και πυρομαχικών λέγοντας ότι και το κυνηγετικό και το πυροβόλο όπλο και οι σφαίρες που βρέθηκαν στην κατοχή του είναι νόμιμα. Απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου του είπε: «Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια για τόσες οικογένειες που έχετε καταστρέψει;», ενώ του είπε: «Θυμάστε που λέγατε παρουσία μου στο υπουργείο Εσωτερικών στον τότε υπουργό Ευρυπίδη Στυλιανίδη ότι ΄΄τούτος εδώ είναι καλό παιδί και έξυπνος, πρέπει να τον κάνουμε δικό μας΄΄». «Τι άλλαξε όταν πήρατε το υπουργείο Δικαιοσύνης, όταν αλλάξατε τον τίμιο στο λόγο του Ρουπακιώτη; Τι έγινε το καλό παιδί;», συμπλήρωσε ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «τον Ιούλιο που κλείνει το εξάμηνό μου θα παραμείνω καλό παιδί και θα σας θυμάμαι, μετά τις εκλογές θα είμαι πάλι εδώ και εσείς στο καλάθι των αχρήστων».

Η πιο φορτισμένη στιγμή ήταν η τοποθέτηση του ανεξάρτητου κ. Μπούκουρα ο οποίος ήταν εμφανώς φορτισμένος. Ξεκίνησε διαβάζοντας ένα τυπικό νομικό κείμενο για να υποστηρίξει ότι η κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί όπλων δεν ευσταθεί. «Αποδεικνύεται ότι ο λόγος για το αίτημα άρσης της ασυλίας μου είναι ότι κατά την νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι μου βρήκαν μια κυνηγητική καραμπίνα για την οποία έχω νόμιμη άδεια. Αντί να δέχεται τρία φυσίγγια η δική μου χωρούσε πέντε φυσίγγια, είχα αφαιρέσει τον μειωτήρα φυσιγγίων, αλλά αυτό δεν αποτελεί πολεμικό υλικό», είπε.

Ο κ. Μπούκουρας, ωστόσο, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και ξέσπασε σε λυγμούς λέγοντας προς τους βουλευτές: «Προσπαθώ να σας δώσω να καταλάβετε πόσο άδικο είναι να βρίσκομαι έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου εδώ και 4 μήνες». «Είχα πει ότι είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ τον Κορινθιακό λαό. Κάποιοι με χλευάζουν και κάποιοι γελάνε. Θα σας απευθύνω ένα ερώτημα. Γιατί είμαι στην φυλακή;», διερωτήθηκε κλαίγοντας.

Και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ τον λαό. Κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής. Είμαι λαϊκό παιδί που εργάζομαι από 15 χρονών. Ο πατέρας μου έπαθε καρκίνο. Αναγκάστηκα να πάρω την επιχείρηση. Είμαι 25 χρόνια παντρεμένος με την ίδια γυναίκα. Έχω τρία παιδιά και είμαι περήφανος για αυτά. Τα βλέπω μια ώρα την εβδομάδα στην φυλακή. Και όταν με ρωτούν ΄΄γιατί πατέρα είσαι στη φυλακή;΄΄ δεν ξέρω τι να τους πω»! «Γιατί είμαι φυλακισμένος;», ρωτούσε και ξαναρωτούσε τους βουλευτές, λέγοντας ότι «δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής». «Έτυχε και έγινα βουλευτής της Χ.Α.», είπε σημειώνοντας: «Έλληνας πατριώτης είμαι και αγωνίζομαι για αυτό τον τόπο. Ποιο είναι το έγκλημα; Τι έχω κάνει; Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Δεν έχω μια απάντηση να δώσω στα παιδιά μου. Τι να τους πω; Δεν προκύπτουν στοιχεία για μένα για να είμαι στην φυλακή». Μάλιστα αναφερθείς στις πολιτικές του καταβολές είπε ότι «προέρχομαι από άλλο ιδεολογικό χώρο, από το ΠαΣοΚ και ποτέ δεν είχα ακραίες απόψεις». «Ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστική όταν έλεγε ΄΄Η Ελλάδα στους Έλληνες΄΄».

Από τα έδρανα της Χ.Α. κάποιοι τον χλεύαζαν και ο κ. Μπούκουρας είπε: «Στην Χ.Α. έδωσα έναν τίμιο και καθαρό αγώνα. Κάποιοι πρώην συναγωνιστές με χλευάζουν και γελάνε. Λυπάμαι πολύ». Ενώ ζήτησε συγγνώμη για την συναισθηματική φόρτιση. Κατεβαίνοντας από το βήμα ακούστηκε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Μ. Ουζουνίδης να του λέει «να έχεις το κεφάλι σου ψηλά», ενώ και άλλοι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ. έσπευσαν να τον παρηγορήσουν.

Όσον αφορά τον κ. Μίχο, εμφανίστηκε «υπερήφανος για τις πράξεις του και την συμμετοχή του στην Χ.Α. από μικρό παιδί». «Θα συνεχίσω τον αγώνα μου μέχρι τέλους, πίσω δεν πρόκειται να κάνω ποτέ», είπε.

Σταυρόπουλος Λάμπρος
Δείτε το video απο το Mega:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.