ΒΙΚΥ ΕΥΤΑΞΑΣε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από τα τέλη Μαρτίου ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Τ.Α.Σ. στην Κοζάνη, ως αυτοτελές Τμήμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, μετά και την ολοκλήρωση της παραλαβής στις 27/3/2014 του αρχείου που σχηματίστηκε στην υπηρεσία (55.000 φάκελοι) και της υλικοτεχνικής υποδομής από την ΥΑΣ της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων.

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά με τηνέναρξη λειτουργίαςτου Τομέα ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η ολοκλήρωση των ελέγχων όσων υποθέσεων εκκρεμούν από προηγούμενα έτη.

Έτσι, χάρη στην ανταπόκριση του συνόλου των υπαλλήλων, της Διευθύντριας του Τ.Α.Σ. και τη συνδρομή του Γενικού Διευθυντή Χωρικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απότις   450 αιτήσεις στεγαστικής αποκατάστασης των πληγέντων δικαιούχων (εκκρεμότητες του πρώην ΤΑΣ μέχρι 31-10-2013) έχουν :

α) εξεταστεί 387 αιτήσεις και διεκπεραιώθηκαν οι 215.

β) πραγματοποιήθηκαν 80 αυτοψίες στην Π.Ε. Ιωαννίνων στο Δήμο Κόνιτσας και Π.Ε. Κοζάνης στους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας.

Ταυτόχρονα βρίσκονται στη φάση εξέτασης οι φάκελοι 634 αιτήσεων που πρωτοκολλήθηκαν στην ΥΑΣ της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων για το διάστημα που δεν λειτουργούσε ο ΤΑΣ Κοζάνης από 31/10/2013 έως 13/3/2014.

Να σημειωθεί ότι, ο Τ.Α.Σ. Κοζάνης, ο οποίος συστάθηκε και λειτουργούσε με την αρ. οικ/1162/ΤΣΕΠ31.2/9.5.1995 (ΦΕΚ 521/Β΄/15.6.1995) «Σύσταση Τομέων Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.) Νομών Κοζάνης και Γρεβενών» απόφαση του Υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., με την υπογραφή της ΚΥΑ με αριθμό Δ17α/02/279/Φ.2.2.1 (Φ.Ε.Κ. Β΄ /10/ 8-1-2014) «Ρύθμιση θεμάτων διοικητικής υπαγωγής της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βόρειας Ελλάδας (ΥΑΣΒΕ), των Τομέων Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) και των Τομέων Αποκατάστασης Πυροπλήκτων (ΤΑΠ) στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στην περιφέρεια των οποίων εδρεύουν,…..», υπάγεται διοικητικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και εντάσσεται στην οργανωτική δομή της ως αυτοτελές τμήμα υπαγόμενο στο Γενικό Γραμματέα και έχει έδρα την Κοζάνη.

Το Τμήμα δέχεται αιτήσεις των ενδιαφερομένων καθημερνώς   για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων   στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Ζ.Ε.Π. στην Κοζάνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.