Πριν τις ευρωεκλογές πληρωμή του «άρθρου 68» στους αιγοπροβατοτρόφους

ΜΑΞΙΜΟΣ- ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙΠριν τις ευρωεκλογές θα πληρωθούν οι αιγοπροβατοτρόφοι την κοινοτική ενίσχυση του ποιοτικού παρακρατήματος (άρθρο 68) σύμφωνα με διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς τον Μάξιμο Χαρακόπουλο. Ο πρώην Υπουργός επικοινώνησε με τον κ. Κορασίδη μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους κτηνοτρόφων οι οποίοι ζήτησαν, εκτός των άλλων, «η εξισωτική αποζημίωση και η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου να μη μειωθούν και να παραμείνουν στο ύψος των δύο τελευταίων χρόνων της υπουργίας του Μάξιμου».

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας δέχθηκε στο πολιτικό του γραφείο στη Λάρισα εκπροσώπους κτηνοτρόφων της Σαμαρίνας και του Αμπελώνα προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στις πληρωμές κοινοτικών ενισχύσεων που εκκρεμούν.

Οι κτηνοτρόφοι, αφού επισήμαναν τον κίνδυνο αδυναμίας μετακίνησης των ζώων τους στα ορεινά, λόγω της οικονομικής τους στενότητας, ζήτησαν την παρέμβαση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού για την άμεση πληρωμή του «άρθρου 68» για τα αιγοπρόβατα. Επιπροσθέτως, ζήτησαν την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης με ταμειακή διευκόλυνση, όπως «επί κυβέρνησης Καραμανλή», καθώς και την έναρξη της καταβολής της επιστροφής του ΦΠΑ.

Οι κτηνοτρόφοι τόνισαν πως η βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων τους εξαρτάται και από το ύψος των ενισχύσεων αυτών και ζήτησαν τη διατήρησή τους στα επίπεδα των προηγουμένων ετών. Τέλος, έθεσαν τον προβληματισμό τους σχετικά με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, ειδικά σε ορεινές περιοχές όπως της Σαμαρίνας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ ενημέρωσε τον πρώην Υπουργό για την πληρωμή του «άρθρου 68» για τα αιγοπρόβατα πριν τις ευρωεκλογές, και την προσπάθεια για τη συντομότερη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης όσο και την επίλυση των εκκρεμοτήτων με τους βοσκοτόπους.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά των κτηνοτρόφων ήταν ο πρόεδρος της κοινότητας και πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Σαμαρίνας κ. Γιώργος Λιούπας, ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Αμπελώνα και μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Ζήσης Παρλίτσης και το μέλος του Δ.Σ του κτηνοτροφικού συλλόγου Αμπελώνα κ. Βασίλης Ζιάγκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.