Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τραγικές ελλείψεις στην περιφέρεια: 22 νομοί χωρίς παιδίατρο

4 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Σε απελπιστική κατάσταση το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

ELLEIPSEIS GIATRWNΤην απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα και την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας, επισημαίνει με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Real News.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα, 22 νομοί δεν διαθέτουν κανένα συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ παιδίατρο, ενώ σχεδόν όλοι οι νομοί της χώρας δεν έχουν βασικές ειδικότητες, όπως γυναικολόγο, νευρολόγο, πνευμονολόγο, ορθοπεδικό, δερματολόγο και άλλες.

Όσο παραμένει σε εκκρεμότητα η συγκρότηση του ΠΕΔΥ, οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν πουθενά. Συνολικά, από τις 20 βασικές ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την κάλυψη των αναγκών των των πολιτών στους περισσότερους νομούς είναι λιγότερες από 5 και ακόμα και αυτές διαθέτουν 1 ή 2 γιατρούς.

Την ίδια στιγμή τα πολυϊατρεία στην περιφέρεια που κάλυπταν τα κενά των συμβεβλημένων γιατρών, μετά την ένταξή τους στο ΠΕΔΥ λειτουργού πλέον με τους μισούς γιατρούς, και μάλιστα χωρίς βασικές ιδιότητες.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα και με τα εργαστήρια, τα οποία στις περισσότερες μονάδες υπολειτουργούν, είτε επειδή δεν υπάρχουν αντιδραστήρια, είτε επειδή δεν υπάρχουν γιατροί.

 

This entry was posted on Κυριακή, 4 Μαΐου, 2014 at 21:38 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply