Ανάρτησαν προκήρυξη στο Διαδίκτυο όπου αναλαμβάνουν την ευθύνη για το παγιδευμένο δέμα στο ΑΤ Ιτέας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΜε προκήρυξή της που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας και προαναγγέλλει νέα «χτυπήματα», πιο «αποτελεσματικά».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το Α.Τ. Ιτέας που επιλέξαμε να χτυπήσουμε δεν είναι απλά μια στρατιωτική βάση του εχθρού. Είναι το μέρος που ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε ο κρατούμενος Ιλία Καρέλι πριν παραδοθεί στους τελευταίους δήμιούς του, στις φυλακές Νιγρίτας. Το τι έγινε στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας σκόπιμα αποσιωπήθηκε. Οι ανθρωποφύλακες της Νιγρίτας επέμεναν ότι παρέλαβαν τον κρατούμενο σε άθλια κατάσταση, πριν βάψουν και οι ίδιοι τα χέρια τους με αίμα. Όμως ο δήμιος δεν μπορεί να ενοχοποιήσει τον δήμιο. Για αυτό αδιάψευστος μάρτυρας παραμένει πάντα η ίδια η ζωή και η άθλια αποτύπωσή της στα υπόγεια των αστυνομικών κρατητηρίων. Εκεί, στους τσιμεντένιους τάφους όπου ανθρώπινες σκιές στοιβάζονται η μια πάνω στην άλλη για μέρες, εβδομάδες, μήνες…»

Σχετικά με την αποστολή του παγιδευμένου δέματος σημειώνουν: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά η τύχη μάς γύρισε την πλάτη. Ενώ το πακέτο έφτασε κανονικά στην καρδιά της φιδοφωλιάς του αστυνομικού τμήματος [στις 29 Απριλίου 2014], κάποιος μπάτσος αντιλήφθηκε της πραγματικές προθέσεις του “αποστολέα”. Έτσι καλέστηκαν τα ΤΕΕΜ για να εξουδετερώσουν το βιβλίο-βόμβα που τους είχαμε στείλει. Αυτό δημιουργεί μια αρνητική παρακαταθήκη για την μεθοδολογία και την πρακτική των δεμάτων-βόμβα στην Ελλάδα, καθώς σκοπός μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί και όχι να εξαντλούμαστε σε συμβολισμούς. Από εδώ και πέρα θα αλλάξουν πολλά. Σύντομα θα επανέλθουμε».

Στην προκήρυξη που φέρει την «υπογραφή» Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – FAI/IRF οι συντάκτες στέλνουν την αλληλεγγύη τους σε προφυλακισμένα μέλη της οργάνωσης αλλά και στον καταζητούμενο Χριστόδουλο Ξηρό.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.