Εξαρθρώθηκε ομάδα της διεθνούς συμμορίας “Ροζ Πάνθηρες” απο την Ασφάλεια Αττικής

roz panthiresΤρία μέλη της περιβόητης συμμορίας Σέρβων, «Ροζ Πάνθηρες», που θεωρείται ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος των διωκτικών Αρχών διεθνώς, για κλοπές τεράστιας αξίας, κοσμημάτων και έργων τέχνης, έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής, μετά από μεθοδικές έρευνες και ενέδρες.

Οι τρεις συλληφθέντες είναι Σέρβοι υπήκοοι και μαζί με ένα ακόμα άτομο που διαφεύγει, αποτελούσαν ομάδα, που έχει διαπράξει περισσότερες από 30 διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων στην Αττική, με λεία που ξεπερνάει τα 550.000 ευρώ, καθώς και κλοπές αυτοκινήτων.

Οι δράστες εισέβαλαν στα κοσμηματοπωλεία γκρεμίζοντας τις βιτρίνες με κλεμμένα αυτοκίνητα, άρπαζαν ταχύτατα τα κοσμήματα από τις προθήκες και διέφευγαν με άλλα οχήματα.

Ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται το μεσημέρι από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο τρόπος δράσης

Ως προς τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η συγκεκριμένη οργάνωση, προκύπτει ότι – κατά περίπτωση – κάποια από τα μέλη της εισέρχονταν στη χώρα με τουριστική visa (τρίμηνης διάρκειας), συνήθως με οχήματα ιδιοκτησίας τους με στοιχεία κυκλοφορίας της πατρίδας τους. Προορισμός τους ήταν, κυρίως περιοχές που εμφανίζουν έντονη τουριστική κίνηση κατά τη θερινή περίοδο.

Επέλεγαν κυρίως κοσμηματοπωλεία και διέμεναν προσωρινά σε κοντινές περιοχές με αυτά, τα οποία είχαν εντοπίσει ότι είχαν πλημμελή μέτρα ασφάλειας. Αφού ενεργούσαν προσεκτική αυτοψία και κατόπτευαν τον στόχο τους, κατέστρωναν το σχέδιό τους, το οποίο και πραγματοποιούσαν άμεσα.

Στη συνέχεια, μετά τη διάπραξη της κλοπής για να απομακρυνθούν από την περιοχή χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον ένα όχημα, το οποίο ενοικίαζαν για μία και μόνο ημέρα με πλαστά στοιχεία ταυτότητας και οδήγησης και ακόμη ένα όχημα ιδιοκτησίας τους, και μετέφεραν τα κοσμήματα σε ασφαλή μέρη των περιοχών της προσωρινής διαμονής τους.

Τα μέλη της οργάνωσης φρόντιζαν για την άμεση αποχώρησή τους από τη χώρα, την επόμενη κιόλας ημέρα διάπραξης της κάθε κλοπής, με όχημα το οποίο κατείχαν νόμιμα για να μην κινούν τις υποψίες, μέσα στο οποίο είχαν τοποθετήσει τα αφαιρεθέντα κοσμήματα, με τελικό προορισμό τη Σερβία.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.