Πάρτι στη Γερμανία με «τεσσάρα»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε τα... κερασάκια στην τούρτα της πρόκρισης αλλά έσπασε και ένα τεράστιο ρεκόρ που κρατούσε πάνω από μισό «αιώνα» φτάνοντας τα 16 γκολ σε μια χρονιά στη διοργάνωση   (Φωτογραφία:  Reuters ) Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε σαν σίφουνας από το «Αλιάνζ Αρίνα» καθώς επικράτησε με 4-0 της Μπάγερν Μονάχου και με συνολικό σκορ 5-0 πήρε την πρόκριση στον τελικό του Champions League, όπου επιστρέφει μετά από δώδεκα χρόνια.

Ο Σέρχιο Ράμος με δύο κεφαλιές από στημένες φάσεις καθάρισε από νωρίς (16′ και 20′) την υπόθεση «πρόκριση», ενώ τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (34′, 90′) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ρεάλ.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος έφτασε τα 16 γκολ στον θεσμό φέτος, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Ζοζέ Αλταφίνι «Ματσόλα» που το 1963 είχε οδηγήσει τη Μίλαν στο πρώτο της Κύπελλο Πρωταθλητριών με 14 τέρματα σε εννέα ματς.

Το πάθημα της Μαδρίτης, δεν έγινε μάθημα για τους πρωταθλητές Ευρώπης και τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Ακριβώς με την ίδια προσέγγιση προσπάθησαν να ανατρέψουν της εις βάρος τους κατάσταση. Με κατοχή της μπάλας και άπειρες κοντινές πάσες, απέναντι στην άψογα οργανωμένη άμυνα της Ρεάλ που -συγκριτικά με το πρώτο ματς- είχε πανέτοιμους τους Ρονάλντο και Μπέιλ. Αρα, ήταν δεδομένο ότι θα απειλούσε ξανά με αντεπιθέσεις, όπως και έγινε.

Τα πρώτα δύο γκολ σημείωσε ο Σέρχιο Ράμος με κεφαλιές στο 16ο και το 20ο λεπτό, μετά από εκτελέσεις κόρνερ του Μόντριτς και φάουλ του Ντι Μαρία αντίστοιχα. Στο 34΄ σε κλασική αντεπίθεση, ο Γκάρεθ Μπέιλ “σέρβιρε” στον Κριστιάνο Ρονάλντο το 15ο γκολ του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, με το οποίο κατέρριψε το ρεκόρ του Ζοζέ Αλταφίνι (14) και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν, στην ιστορία της διοργάνωσης.

Λίγο αργότερα, στο 37΄, ο Πορτογάλος είχε την ευκαιρία να σκοράρει από απόσταση 50 μέτρων, μετά από λάθος του Νόιερ, αλλά τα “γκελ” της μπάλας δεν τον βοήθησαν και το σουτ έφυγε άουτ.

Ανήμπορη να αντιδράσει, η Μπάγερν αποδέχθηκε νωρίς την τύχη της και παρέδωσε το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Η Ρεάλ θα προσπαθήσει να το κάνει δικό της στη Λισαβόνα, χωρίς όμως να έχει στη διάθεσή της τον Τσάμπι Αλόνσο ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και τοποθετείται ανάμεσα στους μεγάλους απόντες των τελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο 90΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο (σε ακόμα μία στημένη φάση) εκτέλεσε φάουλ κάτω (!) από το τείχος των παικτών της Μπάγερν και διαμόρφωσε το τελικό 0-4 φτάνοντας τα 16 γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και τα 66 συνολικά στη διοργάνωση, ένα λιγότερο από τον Μέσι και πέντε από τον Ραούλ.

Διαιτητής: Πέντρο Προένσα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Ντάντε – Τσάμπι Αλόνσο

ΜΠΑΓΕΡΝ (Πεπ Γκουαρντιόλα):
Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Ρόμπεν, Κρόος, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ (72΄ Πιζάρο), Ριμπερί (72΄ Γκέτσε), Μάντζουκιτς (46΄ Χάβι Μαρτίνεθ)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι):
Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος (75΄ Βαράν), Κοεντράο, Μόντριτς, Τσάμπι Αλόνσο, Ντι Μαρία (84΄ Κασεμίρο), Μπέιλ, Μπενζεμά (80΄ Ισκο), Ρονάλντο.

Όσον αφορά στον ημιτελικό της Τετάρτης, η Τσέλσι θα υποδεχθεί την Ατλέτικο Μαδρίτης, σ΄έναν αγώνα όπου θα αναμετρηθούν δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στον ανασταλτικό τομέα.

Στον ημιτελικό της Μαδρίτης, ο Ζοζέ Μουρίνιο αποδείχθηκε εξαιρετικά «διαβασμένος» και με διπλή ζώνη άμυνας, αλλά κυρίως με αδιάκοπο πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο, κατάφερε να περιορίσει την επιθετική λειτουργία των «ροχιμπλάνκος» και να αποσπάσει την «λευκή» ισοπαλία.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και μεθαύριο, με τους Μαδριλένους να βασίζονται -με την σειρά τους- κυρίως στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία και εν συνεχεία στην πολύ καλή ανάπτυξη, τόσο από τα πλάγια, όσο και από τον άξονα.

Στους αγώνες-ρεβάνς για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ της πρώτης αναμέτρησης):

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-4 (0-1)

Τσέλσι (Αγγλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 30/4 (0-0)

* Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 24 Μαϊου στην Λισαβόνα

δολ, αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.