Κεντρική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου είναι να τεθούν σκληρά διλήμματα. Θα επενδύσει στην πολυφωνία και τις ιδεολογικές αντιφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι θα προτάξει η ΝΔ.
samaras tsiprasΣτα προεκλογικά χαρακώματα βρίσκονται πλέον Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να μπαίνει μπροστά στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Μαΐου για την ανάδειξη των νέων ευρωβουλευτών.

Η πόλωση είναι δεδομένη, όπως φαίνεται και από τις κινήσεις των τελευταίων εικοσιτετράωρων, ενώ κεντρική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου είναι να τεθούν, όπως λένε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, σκληρά διλήμματα.

Ηδη ο πρωθυπουργός έθεσε το διακύβευμα με την αντίστιξη «πολιτική σταθερότητα ή αστάθεια» και «ευρωπαϊκή προσαρμογή ή χάος» και ετοιμάζεται για μετωπική σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου αποτελεί κυρίαρχο το επιχείρημα ότι σε επίπεδο κυβερνησιμότητας η ΝΔ προηγείται, ενώ υπερέχει σημαντικά και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Από το Μέγαρο Μαξίμου αντικρούουν το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ περί νέου μνημονίου και νέου κύματος λιτότητας, το οποίο απλώς αναβλήθηκε για προεκλογικούς λόγους και επειδή Βερολίνο-Βρυξέλλες θέλουν να βοηθήσουν την κυβέρνηση Σαμαρά.

Η σύγκρουση θα είναι σκληρή, διότι για τη ΝΔ είναι μονόδρομος εάν θέλει να δει τα ποσοστά της να αυξάνονται. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό της συσπείρωσης που είναι πολύ χαμηλό και να καταπολεμηθεί η χαλαρή ψήφος.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα χρησιμοποιήσει ως «όπλο» του την οικονομία και τα όσα έχουν συμβεί την τελευταία περίοδο

Ο Αντώνης Σαμαράς όπως είναι λογικό θα έχει ως όπλο του την οικονομία και τα όσα έχουν συμβεί την τελευταία περίοδο, δηλαδή έξοδο στις αγορές, επικύρωση από τη Eurostat του πρωτογενούς πλεονάσματος, τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, το αίτημα που θα υποβάλλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για το ελληνικό χρέος στο προσεχές Eurogroup της 5ης Μαΐου, το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο με τίτλο «Ελλάδα 2021» και το φάκελο με τις θεσμικές αλλαγές που θα παρουσιάσει την προσεχή Παρασκευή και τον οποίο έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό το TheTOC.gr.

Παράλληλα, η ΝΔ τις επόμενες εβδομάδες θα αναδείξει τα εσωκομματικά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ και τις αντικρουόμενες απόψεις, όπως πρόσφατα έδειξε η επαναφορά στο προσκήνιο των θέσεων της ισχυρής μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη, σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν έχει αίσια έκβαση.

Εκ των συνθηκών η ΝΔ θα επενδύσει στην πολυφωνία και τις ιδεολογικές αντιφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Εκ των συνθηκών η ΝΔ θα επενδύσει στην πολυφωνία και τις ιδεολογικές αντιφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πολύ περισσότερο τώρα που επανέρχεται στο τραπέζι και η ιδέα ενός δημοψηφίσματος.

Το κρίσιμο όμως για τον πρωθυπουργό είναι να μπορέσει να διαχειριστεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, ώστε να μην πυροδοτηθούν διεργασίες σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Κρίσιμο θα είναι το ποσοστό της ΝΔ, εάν θα είναι πρώτη, εάν θα είναι δεύτερη και με τι διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.