Η έκταση της ύλης θα είναι από 70 έως 180 σελίδες ανάλογα με τις ώρες του μαθήματος
5 nea vivliaΠέντε νέα βιβλία ετοιμάζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το Γενικό Λύκειο. Για το λόγο αυτό έχει προκηρύξει διαγωνισμό δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού. Πρόκειται για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού -βιβλία μαθητή σε πέντε μαθήματα- εξ αρχής λόγω της εισαγωγής νέων διδακτικών αντικειμένων για τα οποία δεν υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό.

Αναλυτικότερα, το αντικείμενο του παρόντος έργου και ανά τμήμα, αφορά στη συγγραφή των παρακάτω σχολικών βιβλίων:

– 1o Τμήμα. Βιβλίο μαθητή για το μάθημα «Πολιτική Παιδεία» γενικής παιδείας Α΄ τάξης ΓΕΛ (3 ωρών εβδομαδιαίως)

– 2o Τμήμα. Βιβλίο μαθητή για το μάθημα επιλογής «Εφαρμογές Πληροφορικής» Α΄ τάξης ΓΕΛ (2 ωρών εβδομαδιαίως)

– 3o Τμήμα. Βιβλίο μαθητή για το μάθημα «Πολιτική Παιδεία» γενικής παιδείας Β΄ τάξης ΓΕΛ (2 ωρών εβδομαδιαίως)

– 4o Τμήμα. Βιβλίο μαθητή για το μάθημα προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών «Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών» Β΄τάξης ΓΕΛ (2 ωρών εβδομαδιαίως)

– 5o Τμήμα. Βιβλίο μαθητή για το μάθημα «Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ» γενικής παιδείας Β΄ τάξης ΓΕΛ (1ώρας εβδομαδιαίως )

Όσον αφορά την έκταση της διδακτέας ύλης ενημερώνουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ότι με βάση και τις σχετικές οδηγίες του ΙΕΠ προς τους συγγραφείς αναμένεται να είναι η ακόλουθη:

– Η έκταση του βιβλίου για ένα 1ωρο μάθημα θα είναι 70-80 σελίδες διδακτέα ύλη, συν 10-12 σελίδες όλα τα υπόλοιπα (εισαγωγικές σελίδες, πίνακας περιεχομένων, παράρτημα, λεξικό βασικών όρων, βιβλιογραφία).

– Η έκταση του βιβλίου για ένα 2ωρο μάθημα θα είναι 130-140 σελίδες διδακτέα ύλη, συν 10-12 σελίδες όλα τα υπόλοιπα.

Επισήμανση: Εξαίρεση στον αριθμό των υπολοίπων σελίδων αποτελεί το βιβλίο «Πολιτική Παιδεία» Β΄ τάξης ΓΕΛ όπου στο παράρτημα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται το Σύνταγμα της Ελλάδας» και η «Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου». Οι σελίδες του παραρτήματος δεν είναι πληρωτέες και δεν συμπεριλαμβάνονται στον καθορισμένο αριθμό των σελίδων του βιβλίου (130-140 σελίδες).

– Η έκταση του βιβλίου για ένα 3ωρο μάθημα θα είναι 170-180 σελίδες διδακτέα ύλη, συν 10-15 σελίδες όλα τα υπόλοιπα.

Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν τα κατωτέρω φυσικά ή νομικά πρόσωπα, αυτοτελώς ή σε σύμπραξη ή σε κοινοπραξία ή σε ένωση, η οποία έχει συσταθεί ή πρόκειται να συσταθεί σε περίπτωση ανάθεσης του έργου του παρόντος διαγωνισμού σε αυτήν:

– Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, εγκατεστημένα στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή στα κράτη – μέλη της Συμφωνίας για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ή στα κράτη – μέλη που έχουν υπογράψει την Συμφωνία περί Δημοσίων Συμβάσεων (GPA) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η οποία κυρώθηκε από την Ελλάδα με το Ν. 2513/97 (ΦΕΚ 139/ Α’/ 1997).

– Κοινοπραξίες – Συμπράξεις – Ενώσεις μέλη των οποίων είναι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.