ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 30 ΑΤΟΜΩΝ

ΔΑΚΡΥΑΦορώντας τα σωσίβιά τους εντοπίστηκαν 48 κορίτσια σε μία καμπίνα του βυθισμένου πλοίου της Νότιας Κορέας, όπως δήλωσαν την Παρασκευή ειδικοί στις έρευνες. Οι δύτες εντόπισαν καμπίνες υπερφορτωμένες με ανθρώπους, αλλά συναντούν πολλά εμπόδια στην προσπάθειά τους να φέρουν στην επιφάνεια τα πτώματα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν τα πτώματα 48 κοριτσιών που φορούσαν τα σωσίβιά τους σε μια καμπίνα χωρητικότητας μόλις 30 ατόμων, που σημαίνει ότι πολλοί επιβάτες έτρεξαν προς το ίδιο δωμάτιο όταν το πλοίο πήρε κλίση

Το φέρι μποτ Sewol ακουμπά με τη δεξιά του πλευρά στον πυθμένα της θάλασσας, δήλωσε ο λοχαγός Κιμ Γιν-Χουάνγκ, διοικητής της ναυτικής επιχείρησης της Νότιας Κορέας.

Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να φτάσουν σε μια καμπίνα σε στιλ κοιτώνα όπου πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί περίπου 50 κορίτσια, δήλωσε ο λοχαγός.

Οι αξιωματούχοι ωστόσο τονίζουν ότι οι συνθήκες παραμένουν δυσμενείς μέσα στο βυθισμένο πλοίο.

Η ορατότητα είναι πολύ κακή και πολλά επιπλέοντα αντικείμενα εμποδίζουν το δρόμο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Μερικές πόρτες δεν μπορούν να ανοίξουν, λόγω της πίεσης του νερού και οι δύτες αναγκάστηκαν να σπάσουν τα παράθυρα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ορισμένα σημεία του πλοίου.

Sewol: Βρέθηκαν στοιβαγμένα 48 κορίτσια σε μια καμπίνα του πλοίου

Τα περισσότερα από τα πτώματα φορούσαν σωσίβια, πράγμα που πιθανότατα τους εμπόδιζε από το να κινηθούν άνετα, την ώρα που το πλοίο έπαιρνε κλίση, διότι οι έξοδοι βρίσκονταν ήδη μέσα στο νερό. Οι δύτες αναγκάστηκαν να βγάλουν τα σωσίβια προκειμένου να ανασύρουν τα πτώματα στην επιφάνεια όπως δήλωσε ο Κιμ.

Εντωμεταξύ, τα ισχυρά ρεύματα παρασύρουν τους σωλήνες παροχής αέρα των δυτών, γεγονός που καθιστά δύσκολο γι’ αυτούς να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο νερό.

Οι δύτες έχουν ψάξει όλα τα εύκολα προσβάσιμα σημεία, δήλωσε ο Κιμ, ενώ η έρευνα θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο λόγω της; ενίσχυσης των ρευμάτων και των άσχημων καιρικών συνθηκών.

CNN

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.