Από την Ισπανική εφημερίδα «Marca»Θρήνος στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο Τίτο Βιλανόβα έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 45 ετών. Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα είχε υποβληθεί σήμερα σε επέμβαση αλλά δεν τα κατάφερε.

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Καταλανός τεχνικός έδινε «μάχη» για να καταπολεμήσει την επάρατη νόσο και παρά το γεγονός πως πριν κάποιους μήνες υπήρχαν ενθαρρυντικά μηνύματα για την κατάστασή του, τελικά ήρθε το μοιραίο.

Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε το τραγικό συμβάν.

Ο Βιλανόβα είχε διαδεχθεί τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της καταλανικής ομάδας (2012), αναλαμβάνοντας τους «μπλαουγκράνα» στην πιο επιτυχημένη στιγμή της ιστορίας τους, καθώς είχαν κερδίσει τους τρεις από τους τελευταίους τέσσερις τίτλους στην primera division και δύο Champions League (2009, 2011).
Υπό τις οδηγίες του Βιλανόβα η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε στο πρωτάθλημα με 18 νίκες σε 19 αγώνες, αλλά τον Δεκέμβριο του 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο, για δεύτερη φορά.

Ο Ισπανός τεχνικός υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση αφήνοντας το «τιμόνι» στον βοηθό του, Ζόρντι Ρόουρα, αλλά στο τέλος της περιόδου ανακοίνωσε την παραίτησή του για να επικεντρωθεί στην επανάκαμψή του από την ασθένεια.

Αντιδράσεις…

Στο άκουσα της θλιβερής αυτής είδησης ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, έγραψε στο twitter: «Αντίο Τίτο. Ο καταραμένος καρκίνος σε άφησε στα μισά του δρόμου σε πολλά πράγματα. Υπήρξες ένας σπουδαίο πρόσωπο».

Ενώ ο Ιβάν Μαρκάνο αρκέστηκε στο: «Μια ημέρα λύπης…».

Όσον αφορά το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να δηλώνει: «Ο θάνατος του Τίτο Βιλανόβα αποτελεί μία ημέρα παγκόσμιας θλίψης για το ποδόσφαιρο, την Μπαρτσελόνα και περισσότερο για την οικογένειά του και τους φίλους του. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί. Εκ μέρους της Τσέλσι θέλω να στείλω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή».

Με την σειρά του ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζόρντι Μπερτομπέου, είπε: «Ο Τίτο είχε μια ανθρώπινη και αιώνια σχέση με τη Μπαρτσελόνα. Σε ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Στη συνέχεια ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, ανέφερε: «O θάνατος του Τίτο Βιλανόβα μας στεναχωρεί πολύ όλους. Το μυαλό μας είναι εκεί αυτήν την ώρα. Στον άνθρωπο αυτόν που χάθηκε και στην οικογένειά του».

Διαβάστε κι’άλλες αντιδράσεις:

Λιονέλ Μέσι: «Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ Τίτο. Για πάντα μαζί σου. Όλη η αγάπη μου για την οικογένειά του».

Τσάμπι Αλόνσο: «Αναπαύσου εν ειρήνη Τίτο Βιλανόβα».

Ίκερ Κασίγιας:
«Μια πάρα πολύ θλιβερή μέρα για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. RIP Τίτο Βιλανόβα, παράδειγμα δύναμης και κουράγιου για όλους».

Ντιέγκο Κόστα: «Σε ευχαριστώ για κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο, για όλα όσα μας δώρισες και δίδαξες».

Λουίς Σουάρεζ: «Αναπαύσου εν ειρήνη. Όλη τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και τους φίλους του Τίτο».

Ερίκ Αμπιντάλ: «Για όλα όσα ζήσαμε μαζί, θα σε θυμάμαι για πάντα φίλε. Σε ευχαριστώ για όλα. Την αγάπη και τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του».

‘Οσον αφορά τις ομάδες οι Τσέλσι, Άστον Βίλα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακός έχουν στείλει συλλυπητήριες ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συμμετέχει στην θλίψη ολόκληρου του ποδοσφαιρικού κόσμου για την απώλεια του Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος έζησε ολόκληρη τη ζωή του προσφέροντας και δημιουργώντας στον χώρο του ποδοσφαίρου».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.