Προσλαμβάνονται στο Δημόσιο αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

ASEPΞεκινούν να δημοσιεύονται οι αποφάσεις των υπουργείων με τις οποίες διορίζονται στο δημόσιο ,”προεκλογικά” αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που αριθμούν περίπου τις 6.000.Την αρχή έκανε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον διορισμό 206 επιτυχόντων της προκήρυξης 6Κ/2008 και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τοποθέτηση 7 επιτυχόντων της προκήρυξης 6Κ/2009.

Το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο που θεσπίστηκε το 2010 έχει ”γεμίσει” της λίστα των αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ τα τελευταία χρόνια. Με δύο αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν χθες και παρουσιάζει το dikaiologitika.gr ανοίγει ο δρόμος για τον διορισμό των επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών  του ΑΣΕΠ στο δημόσιο μετά από πολλά χρόνια αναμονής.

Οι διορισμοί των επιτυχόντων έρχονται μετά από την καθιέρωση της αναλογίας «μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση» σύμφωνα με την μνημονιακή δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα.

Οι αδιόριστοι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ξεπερνούν τις 6.000 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε πριν λίγο διάστημα  οι επιτυχόντες διαθέτουν το δικαίωμα διορισμού μέχρι το 2015.

Η κυβέρνηση προεκλογικά επιχειρεί να κλείσει αυτό το ζήτημα που μένει σε εκκρεμότητα για μεγάλο διάστημα και αφήνει ομήρους χιλιάδες πολίτες .Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα προταχθούν για διορισμό οι κάτοχοι υψηλών προσόντων που ανήκουν κυρίως στην κατηγορία της πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Ποιοι διορίζονται με τις δύο αποφάσεις που εκδόθηκαν χθες

Διορίζονται 206 επιτυχόντες στις Ένοπλες Δυνάμεις της  προκήρυξης 6Κ/2008 του ΑΣΕΠ . Οι επιτυχόντες θα διοριστούν και στα τρία σώματα δηλαδή στον Στρατό στην Αεροπορία αλλά και στο Πολεμικό Ναυτικό.

Αναλυτικά προσλαμβάνονται :

Πενήντα εννέα άτομα κατηγορίας ΔΕ, προκήρυξης 6Κ/2008 ,εκατόν τρία άτομα κατηγορίας ΔΕ σε υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού ,σαράντα δύο άτομα κατηγορίας ΔΕ στο Πολεμικό Ναυτικό και τέσσερα άτομα στην Πολεμική Αεροπορία.

Οι προσλήψεις των ΔΕ της προκήρυξης 6Κ/2008 είχαν ”κολλήσει” διότι για την εν λόγω κατηγορία τα αποτελέσματα εκδόθηκαν μετά την 31-12-2009, ήτοι Μάρτιο του 2010,όπου η διαδικασία πρόσληψης των ανωτέρω είχε ”πέσει” πάνω στον περιορισμό των διορισμών σύμφωνα με το Ν. 3833/2010.

Επίσης με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ Μητσοτάκη διορίζονται επιτυχόντες της προκήρυξης 6Κ/2009 στο ΑΣΕΠ όπου εκκρεμούν επίσης από το 2010.

Συγκεκριμένα η απόφαση καθορίζει ότι κατανέμονται στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) επτά (7) επιτυχόντες της 6Κ/2009 προκήρυξης, τα οριστικά αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 1231/Γ΄/29-12-2010, ως εξής:

πέντε (5) ατόμων, κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού δύο (2) ατόμων, κλάδου ΤΕ Πληροφορικής

Οι παραπάνω προσλήψεις είχαν ”παγώσει” και αυτές λόγω του περιορισμού προσλήψεων στο δημόσιο που ισχύει από το 2010 .

Οι επιτυχόντες, μέσω ΑΣΕΠ, σε ειδικότητες ΠΕ και ΤΕ που βρίσκονται εδώ και χρόνια στο «περίμενε» για διορισμό είχαν κληθεί πριν λίγο διάστημα να απογραφούν εκ νέου, για να καθορισθεί ο ακριβής αριθμός τους. Παράλληλα, τους είχε ζητηθεί να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία που αφορούν τα προσόντα τους, προφανώς για να. ξεχωρίσουν εκείνοι που απέκτησαν και άλλους τίτλους σπουδών στο μεταξύ, ώστε να τοποθετηθούν σε θέσεις που προσιδιάζουν στις δεξιότητές τους! Στους προς απογραφή περιλαμβάνονται και οι επιλαχόντες, οι οποίοι με απόφαση του ΑΣΕΠ αναπλήρωσαν επιτυχόντες που δεν είχαν αποδεχθεί να διατεθούν ως διοριστέοι.

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί προσανατολίζονται για φέτος σε συνολικά 14.000 προσλήψεις. Ωστόσο, δεν αρκεί κάποιος να είναι αδιόριστος ΠΕ και ΤΕ διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ή επιτυχών σε προκήρυξη υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Χρειάζεται να «κουμπώσουν» τα προσόντα του με τις θέσεις που θα διατεθούν για να διορισθεί και βέβαια οι προσλήψεις που θα γίνουν, στο πλαίσιο των αιτημάτων φορέων για την κάλυψη αναγκών στο Δημόσιο, να ταιριάξουν με τους διοριστέους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.