Σε κρίσιμη κατάσταση ο 69χρονος ο οποίος έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό MERS – Σε επαγρύπνηση το ΚΕΕΛΠΝΟ – Καθυσυχαστικός ο υπουργός Υγείας

koronaio MARS«Ο 69χρονος που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS μπήκε πολύ γρήγορα στην απομόνωση και ο κίνδυνος για να έχουμε σοβαρότερα προβλήματα ελαχιστοποιήθηκε» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, καθησυχάζοντας, όσον αφορά το ενδεχόμενο μετάδοσης του κοροναϊού MERS στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι το ιδιωτικό θεραπευτήριο στο οποίο πήγε αρχικά κινήθηκε σε πολύ σωστή κατεύθυνση και γρήγορα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας και ο δεύτερος αυτοκινητιστής που τον μετέφερε στο νοσοκομείο είναι αρνητικός στον ιό.

Ο 69χρονος, νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, της Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής κλινικής,του Γενικού Νοσοκομείου «Σωτηρία» καθώς πάσχει από βαρύ σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας από τον κοροναϊό MERS.

Η κατάσταση του, χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Οι επιστήμονες από την πλευρά τους βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ο νέος αυτός ιός δεν έχει άμεση συγγένεια με κανέναν από τους υπόλοιπους γνωστούς κοροναϊούς, αλλά συνοδεύεται από νόσο με σημαντική θνητότητα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των επαφών του ασθενούς τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς την Αθήνα, όσο και κατά την παραμονή του στην Ελλάδα.

Εντοπίστηκε ο οδηγός ταξί που μετέφερε τον 69χρονο 

Αρνητικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο οδηγός του ταξί, που μετέφερε τον ασθενή από το αεροδρόμιο, στην Αμφιάλη Κερατσινίου.

Ταυτόχρονα, εντοπίστηκαν και εξετάστηκαν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τον 69χρονο και είναι καλά στην υγεία τους.

Τα μέτρα προφύλαξης που συστήνονται για την προστασία από το MERS – Κοροναϊό είναι αυτά που ισχύουν και για τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, δηλαδή η αποφυγή στενής επαφής με άτομα που παρουσιάζουν τα συμπτώματα της νόσου (βήχας, φτέρνισμα) και έχουν πρόσφατα ταξιδέψει σε περιοχές υψηλού κινδύνου (Αραβική Χερσόνησος).

Τονίζεται ιδιαίτερα η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής εκτίμησης σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Αραβική Χερσόνησο και εμφανίζουν παρόμοια συμπτώματα εντός 14 ημερών από την άφιξή τους.

Ολα τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της διασποράς της νόσου για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, έχουν ήδη εφαρμοστεί, επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.