Αποκλεισμός 20 αγωνιστικών

ΚΑΛΑΘΗΣΑποκλεισμός 20 αγωνιστικών, χωρίς πληρωμή, επιβλήθηκε στον Νικ Καλάθη για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ, μετά την ανίχνευση της ουσίας «Tamoxifen», η οποία αποτελεί μέρος αθλητικού συμπληρώματος.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και στο «στρατόπεδο» των Μέμφις Γκρίζλις, οι οποίοι λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ για τα πλέι οφ του ΝΒΑ με τους Θάντερ δεν μπορούν να υπολογίζουν στον Έλληνα διεθνή γκαρντ.

Ωστόσο, η Ένωση Παικτών του ΝΒΑ τάσσεται στο πλευρό του Καλάθη και αναμένεται να ασκήσει έφεση, με τον πρόεδρο της, Ρον Κλέμπνερ, να κάνει λόγο για μία άδικη απόφαση, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «Το Tamoxifen δεν βόηθησε τον Καλάθη σε κανένα επίπεδο, ούτε κέρδισε κάποιο πλεονέκτημα από τη χρήση του.

Ο Κλέμπνερ σχολίασε επίσης ότι… «Στη συλλογική μας σύμβαση δυστυχώς δεν είχαμε προβλέψει κάτι για τέτοιες περιπτώσεις και σίγουρα θα το συμπεριλάβουμε στις επόμενες συζητήσεις. Στο μεταξύ, θα κάνουμε έφεση και η διαδικασία θα πάρει το δρόμο της. Στην περίπτωση του παίκτη δεν υπήρχε πρόθεση, ούτε πλεονέκτημα που αποκτήθηκε από τη λήψη του».

Η ουσία Tamoxifen, η οποία ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του παίκη, βρίσκεται στον κώδικα ντόπινγκ της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς όπως έχει αποδειχθεί αποκρύπτει τις παρενέργειες της χρήσης στεροειδών και την αυξημένη παραγωγή τεστοστερόνης (ενώ χρησιμοποιείται κυρίως για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.