AMERIKH- ΑΓΑΛΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ1. Η Αλάσκα είναι η πολιτεία με το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που περπατάνε μέχρι τη δουλειά τους.

2. Το 27% των Αμερικάνων πιστεύουν ότι ο άνθρωπος δεν πάτησε ποτέ στη Σελήνη.

3. Αν και η αρκούδα είναι το επίσημο ζώο της πολιτείας της Καλιφόρνια, κανείς δεν έχει δει καμία εκεί από το 1922.

4. Οι εφτά ακτίνες στο στέμμα του Αγάλματος της Ελευθερίας αντιπροσωπεύουν τις εφτά ηπείρους. Κάθε μια έχει μήκος 9 μέτρα και ζυγίζει 75 κιλά.

5. Η Montana έχει τρεις φορές περισσότερες αγελάδες από ότι ανθρώπους.

6. Ο αυτοκινητόδρομος 550 στο Colorado έγινε γνωστός ως Million Dollar Highway επειδή το υπόστρωμα του ήταν στρωμένο με χαμηλού βαθμού μεταλλεύματα χρυσού.

7. Αν και το Ohio αναφέρεται ως η 17η πολιτεία της Αμερικής, είναι τεχνικά η 47η, επειδή το Κογκρέσο ξέχασε να ψηφίσει την απόφαση για να παραδεχτεί την Ένωση μέχρι το 1953.

8. Οι Ιάπωνες έστελναν βόμβες με μπαλόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δεκάδες από αυτές πράγματι έφτασαν στον προορισμό τους, προκαλώντας ζημιές. Μια από αυτές σκότωσε ακόμα και μια οικογένεια στο Oregon, το 1944. Το τρομαχτικό είναι ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμα θαμμένες αρκετές από αυτές, που δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί!

9. Η πολιτεία της Αλάσκα είναι 429 φορές μεγαλύτερη από την πολιτεία του Rhode Island, αλλά το Rhode Island έχει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό.

10. Ιστορικά, κατά μέσο όρο, περίπου 230 άδειες γάμου εκδίδονται κάθε μέρα στο Λας Βέγκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.