Οι γραμμωμένοι κοιλιακοί-το περίφημο six pack-είναι όνειρο απατηλό για πολλούς. Υπάρχουν όμως και μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να τους αποκτήσετε πιο εύκολα…

ΔΙΑΤΡΟΦΗΌλοι θα συμφωνείτε πως εκείνος που καταφέρνει να έχει κοιλιακούς είναι σύμβολο υπομονής, σκληρής δουλειάς και αποφασιστικότητας, καθώς όσο δύσκολο είναι να κερδίσει κανείς το λαχείο, άλλο τόσο δύσκολο είναι να αποκτήσει τους κοιλιακούς του David Beckham, ακόμα και πριν το photoshop.

Ακολουθούν 10 συμβουλές για να φύγει (επιτέλους) εκείνο το λεπτό στρώμα λίπους που εμποδίζει την κοιλιακή γράμμωση να φανεί και να σας κάνει υπερήφανους.

Τρώτε πολλές φορές μέσα στη μέρα

Εαν ενδιαφέρεστε πραγματικά για λαξευμένους κοιλιακούς, τότε θα πρέπει να ξέρετε πως πρέπει πριν απ’ όλα να ελαχιστοποιήσετε το σωματικό σας λίπος. Ακόμα και αν έχετε γυμνασμένους κοιλιακούς, ένα λεπτό στρώμα λίπους πάνω από αυτούς είναι ικανό να διαψεύσει τους ισχυρισμούς σας για γραμμωμένους μύες. Μικρά, τακτικά γεύματα μέσα στην ημέρα, ρυθμίζουν το ζάχαρο του αίματος, το οποίο με τη σειρά του ελαχιστοποιεί την έκκριση της ινσουλίνης, που καταλήγει σε λιγότερες λιγούρες και μικρή αποθήκευση λίπους.

Κάντε αεροβική άσκηση

Αν και δεν είναι προαπαιτούμενη η αεροβική για γραμμωμένους κοιλιακούς, αποδεικνύεται χρήσιμη στη διαχείριση των θερμίδων και στο κάψιμο του λίπους γύρω από τους κοιλιακούς μύες. Η αεροβική άσκηση αυξάνει την κατανάλωση της ενέργειας και ενισχύει το μεταβολισμό ώστε να συνεχίσει να καίει θερμίδες και μετά το πέρας της άσκησης.

Μην το παρακάνετε

Δεν χρειάζεται να λιώνετε στις επαναλήψεις για να έχουν αποτέλεσμα οι κοιλιακοί σας. Αν θέλετε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, ανεβάστε την ένταση ανά σετ επαναλήψεων ή αλλάζετε τακτικά τύπο άσκησης των μυών.

Εκμεταλλευτείτε τις σωστές τροφές

Η σωστή διατροφή και καθημερινή άσκηση είναι δυο από τα βασικά εργαλεία σας για την απόκτηση γραμμωμένων κοιλιακών, βοηθώντας κυρίως στην κατανάλωση των σωστών θερμίδων και το κάψιμο αυτών. Αυξημένη κατανάλωση καφεΐνης και πράσινου τσαγιού αυξάνει την αποδοτικότητα του μεταβολισμού και το συνεπαγόμενο λίπος που θα χρειαστεί να κάψει ο οργανισμός για να έχει την απαιτούμενη ενέργεια. Συμβουλευτείτε το γυμναστή σας,  για τα καταλληλότερα συμπληρώματα τέτοιων θρεπτικών στοιχείων, που θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σας.

Ασκήσεις κοιλιακών

Το προπονητικό σας πρόγραμμα σας θα πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις που να γυμνάζουν όλους τους κοιλιακούς μύες και όχι μόνο μια συγκεκριμένη ομάδα, ακόμα και με πολλές επαναλήψεις. Εντάξτε στο πρόγραμμά σας, ασκήσεις που αφορούν όλη την περιοχή για ένα συνολικό αποτέλεσμα.

Έχετε καλή τεχνική

Οι κοιλιακοί, είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε το στόχο σας, αλλά αν δεν επιμείνετε στη σωστή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της άσκησης, τότε δεν θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα με την απόδοση που ελπίζατε. Να θυμάστε να κρατάτε πίσω τους ώμους σας και να μην καμπουριάζετε κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η χρήση μιας swiss ball θα βοηθήσει στο να διατηρείτε την ισορροπία σας, που εν τέλει βοηθάει ακόμα περισσότερο, στη γύμναση του κορμού σας.

Διαφοροποιηθείτε

Οι κοιλιακοί είναι, ομολογουμένως, πολύ βαρετές ασκήσεις και αυτός είναι ένας λόγος που οι περισσότεροι αργά ή γρήγορα εγκαταλείπουμε την προσπάθεια για… του χρόνου. Για να μην πάθετε λοιπόν το ίδιο και φέτος, ζητήστε τη βοήθεια του γυμναστή σας, ώστε να σας δώσει μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών και χρησιμοποιήστε διάφορες τεχνικές, μέχρι να βρείτε ποια σας κάνει να βαριέστε λιγότερο.

Έχετε πρόγραμμα

Μην αφήνετε τους κοιλιακούς για το τέλος της προπόνησης. Είτε λόγω κούρασης, είτε επειδή πέρασε η ώρα και βιάζεστε να φύγετε, πάντα τη σκαπουλάρετε και δεν ολοκληρώνετε ποτέ τα σετ των κοιλιακών. Αλλάξτε, λοιπόν, τη σειρά των ασκήσεων και για μια φορά ξεκινήστε με τους κοιλιακούς και ίσως αυτό που τελικά σας κρατούσε, τόσα χρόνια, μακριά από γραμμωμένους κοιλιακούς να ήταν οι λάθος προτεραιότητες.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Δώστε έμφαση στα αδύναμα σημεία

Οι κοιλιακοί μύες αποτελούνται από τρία τμήματα: τους άνω, τους μέσους και τους κάτω κοιλιακούς. Το κάθε μυικό τμήμα χρειάζεται διαφορετικό τύπο ασκήσεων για να γυμναστεί και δεν υπάρχει άσκηση που να γυμνάζει και τις τρεις ομάδες ταυτόχρονα. Εσείς που γνωρίζετε το σώμα σας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, δώστε έμφαση στο πιο αδύναμο σημείο των κοιλιακών σας μυών πρώτα, ώστε να ξεμπερδεύετε με το δύσκολο κομμάτι από την αρχή και να συνεχίσετε με την ίδια ένταση και τα υπόλοιπα σετ.

«Επιλέξτε» τους γονείς σας

Το DNA παίζει και αυτό το ρόλο του στην μυική κατανομή και την κατανομή του λίπους στο σώμα. Ανάλογα με το σωματότυπο που κληρονομήσατε από τους γονείς σας, έχετε την τάση να αποθηκεύετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς ή έχετε γεννηθεί με γραμμωμένους κοιλιακούς.

Αν συμβαίνει το πρώτο και δεδομένου, ότι δεν μπορείτε ουσιαστικά να «επιλέξετε» του γονείς σας, μην ξεχνάτε ότι, τουλάχιστον, έχετε κάποιον να κατηγορείτε, πέρα από τον αυτό σας… Αν συμβαίνει το δεύτερο και οι λαξευτοί κοιλιακοί σας είναι δώρο από το μπαμπά σας και τη μαμά σας, τότε με γειά σας και χαρά σας και να μην ξεχνάτε ποτέ, ότι σταθήκατε ιδιαίτερα τυχεροί σε τούτη τη ζωή.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.