Ασυνείδητοι τα έριξαν μέσα στο προαύλιο της εκκλησίας

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΤέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά στην Οία της Σαντορίνης, όταν αυτοσχέδιο βαρελότο «έσκασε» μέσα στον κόσμο. Οι τραυματίες διακομίστηκαν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης με το υγειονομικό αεροσκάφος που έχει το νησί, με χαμηλή πτήση, καθώς ο ένας από τους τραυματίες χτύπησε στο μάτι.

Συγκεκριμένα, ο άγνωστος δράστης λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση έριξε το βαρελότο, το οποίο περιείχε μεγάλη ποσότητα πυρίτιδας, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου στην Οία της Σαντορίνης.

Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις αλλοδαποί (51, 53 και 54 ετών), υπήκοοι ΗΠΑ, και ένας 50χρονος Έλληνας. Ο 50χρονος, επιχειρηματίας στη Σαντορίνη που ζει πολλά χρόνια στο νησί, έχει τραυματιστεί στο μάτι και είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι τουρίστες φέρουν τραύματα σε όλο τους το σώμα από το αυτοσχέδιο βαρελότο. Έκτος από τους σοβαρά τραυματίες τρία άτομα ακόμα φέρουν ελαφρά τραύματα.

Κανενός η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Εν τούτοις, η μία Αμερικανίδα χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται στην εντατική του Βενιζελείου νοσοκομείου.

Οι υπόλοιποι τέσσερις ελαφρά τραυματίες -δύο νεαροί Κύπριοι και δύο Έλληνες 50 και 23 ετών- μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψαν στον τόπο διαμονής τους.

Αμέσως μετά το περιστατικό, υπήρξε άμεση κινητοποίηση από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σαντορίνης, ενώ το συντονισμό της όλης επιχείρησης είχε ο Δήμαρχος κ. Νίκος Ζώρζος, ο οποίος δηλώνει στο protothema.gr «Δεν γνωρίζω τι χρησιμοποιήθηκε, αλλά ήταν πολύ επικίνδυνο. Ευτυχώς έχουμε το υγειονομικό αεροσκάφος και μπορέσαμε να τους μεταφέρουμε γρήγορα».

Η αστυνομία που εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό αμέσως μετά το περιστατικό, έχει προχωρήσει σε δύο προσαγωγές.

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.