17 Απριλίου 2014ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ ΣΗΜΑ“Η επένδυση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες δεν είναι απλώς αναγκαιότητα των καιρών, αλλά και βασική μας προτεραιότητα.

Για μας είναι πολύ σημαντικό όλη αυτή η προσπάθεια να ξεκινάει μέσα απ΄ τα σχολεία μας και να κορυφώνεται στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, με απώτερο στόχο να φτάνει και στην αγορά.

Στην περιοχή μας υπάρχουν σε εξέλιξη τέτοιες προσπάθειες, τις οποίες εμείς ως Περιφερειακή αρχή δεν θα υιοθετήσουμε απλώς αλλά θα τις εντάξουμε σε συγκεκριμένα προγράμματα, έτσι ώστε να αποτελέσουν ένα ακόμα σημαντικό όπλο για την ανάπτυξη της περιοχής μας”.     

Τη δήλωση αυτή έκανε η υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπιλιάδου, επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ, μετά την επίσκεψη της στο Κέντρο Πληροφορικής Νέων Τεχνολογιών (Κε.Πλη.Νε.Τ.)της Πτολεμαΐδας, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τα προγράμματα με τα οποία ασχολείται στον τομέα της ρομποτικής, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σ΄ αυτή του την προσπάθεια.

Όπως διευκρίνισε η κ. Ζεμπιλιάδου τόσο τα προγράμματα που υλοποιεί το Κε.Πλη.Νε.Τ. Πτολεμαΐδας όσο και αυτά που υλοποιούν ή μπορούν να υλοποιήσουν και τα άλλα τέσσερα Κε.Πλη.Νε.Τ. της Δυτικής Μακεδονίας (σε Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά) θα ενταχθούν στο συνολικό πρόγραμμα προώθησης, στήριξης και ενίσχυσης της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, το οποίο αφενός θα διασφαλίζει τη χρηματοδότηση τους και αφετέρου θα συνδέει το ερευνητικό έργο που γίνεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

 “Η άποψη μας είναι ξεκάθαρη. Ό,τι γίνεται χάρη στις ηρωικές σήμερα προσπάθειες καθηγητών και μαθητών, εξ αιτίας της αγάπης τους για τη γνώση και την έρευνα, θα έχει την απόλυτη και έμπρακτη στήριξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Δεν θέλουμε όμως να μένει μόνο εκεί. Ξεκινώντας απ΄ την πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να φτάνει μέχρι την τριτοβάθμια, για να υπάρχει η έννοια της συνέχειας και του αποτελέσματος. Όποιος άνθρωπος καταθέτει τις ιδέες και το μεράκι του δεν θα αισθάνεται πλέον μόνος, αλλά θα έχει ό,τι χρειάζεται για να προχωράει και να δημιουργεί. Θα ενώσουμε και σ΄ αυτό τον τομέα της δυνάμεις μας και είμαι σίγουρη πως θα πετύχουμε πάρα πολλά”.       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.