Συγνώμες στην οικογένεια αλλά και επίμονη πρόκληση με τον ισχυρισμό ότι βρέθηκε σε αυτοάμυνα γιαυτό σκότωσε τον Παύλο Φύσσα επανέλαβε στις ανακρίτριες ο Γιώργος Ρουπακιάς
roupakiasΣε «αυτοάμυνα» ισχυρίστηκε για μια ακόμα φορά ότι βρισκόταν ο Γιώργος Ρουμπακιάς τη μοιραία νύχτα που μαχαίρωσε στην καρδιά το μουσικό Παύλο Φύσσα.

Μέσα σε 53 σελίδες απολογίας, ο κατρηγορούμενος για το φόνο αλλά και για ένταξη σε γκληματική οργάνωση, επανέλαβε ουσιαστικά, με κάποιες παραλλαγές όσα είχε πει στην ανακρίτρια Πειραιά απολογούμενος για το έγκλημα που άνοιξε το δρόμο για την έρευνα εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα ενώπιον τον ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου που ερευνούν την υπόθεση, βρέθηκε και ο κατηγορούμενος ως άμεσος συνεργός στο φόνο, Γιάννης Καζαντζόγλου.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς επανέλαβε τις συγγνώμες προς την οικογένεια του θύματος και τη φράση ότι κατέστρεψε δυο οικογένειες, του Παύλου Φύσσα και τη δική του.

Οτι έλαβε μήνυμα από απόστρατο αξιωματικό, μέλος της Χρυσής Αυγής ότι κάποιος δικός τους είχε εγκλωβιστεί ένας δικός τους στο Κερατσίνι και θα πήγαιναν να τον απεμπλέξουν. Όταν βρέθηκε στο σημείο του φόνου επανέλαβε ότι δέχτηκε επίθεση από τον Παύλο Φύσσα και χρησιμοποίησε τον πτυσσόμενο σουγιά του για αυτοάμυνα.

Εξιστορώντας τα γεγονότα υποστήριξε ότι όταν έφτασε στην καφετέρια «Κοράλι» είδε αναρχικούς μαζί με τους οποίους ήταν και ο Παύλος Φύσσας, ο οποίος του φώναξε “τι κάνεις εδω ρε , φύγε”. Στη συνέχεια είπε: “Προχώρησα παρακάτω και έκανα το γύρο του τετραγώνου. Εκεί με ξαναείδε ο Φύσσας με άλλα 4 άτομα και μου είπε «πάλι εσυ έλα εδώ να σε κανονίσω».

‘Ερχονται προς το μέρος μου ενω ο Φύσσας με έβριζε. Με το που τους βλεπω αρπάζω τον πτυσσόμενο  σουγιά για εκφοβισμό μονο. Ανοίγω την πόρτα κάνω ένα δυο βήματα, επεσε πάνω μου ο Φύσσας και μου εριξε 4-5 μπουνιές και πάνω στην αυτοάμυνα τον χτύπησα.»

Αφού ήσασταν μόνος γιατί δεν φύγατε τον ρώτησε η ανακρίτρια και εκείνος απάντησε «θόλωσα»
Ανακρίτρια: Αφού είστε μονος στο αυτοκίνητο και βλέπετε 4-5 να έρχονται γιατί δεν φεύγετε;

Απαντηση: Είχα θολώσει. Θύμωσα γιατι μου έβρισε το σπίτι. Όπως ειχα παρκάρει η πλευρά της πόρτας μου ήταν προς τον Φύσσα, ότι κι αν έκανα θα με προλάβαινε.

Στην απολογία του ο Γιώργος Ρουπακιάς είπε ότι μεταξύ των ατόμων με τις μηχανές στο σημείο ήταν και ο Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχης της Νίκαιας. Ο συνήγορός του Γιώργος Ρουμπέκας δήλωσε: “Ο εντολέας μου στην απολογία του ζητήσε πολλές φορές συγγνώμη απο τους γονείς και την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και εξέφρασε την ειλικρινή του μεταμέλεια γιατι κατέστρεψε δυο οικογενείες, του Παύλου Φύσσα και τη δική του”.

Ο Γιάννης Καζαντζόγλου που κατά το κατηγορητήριο φέρεται να βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον Παύλο Φύσσα τη στιγμή της επίθεσης, αρνήθηκε την κατηγορία της άμεσης συνέργειας καθώς και να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις των ανακριτριών. Υποστήριξε ότι δεν βρισκόταν στο σημείο αλλά ούτε καν στην περιοχή.

Τον ισχυρισμό του υποστηρίζει και ο Γιώργος Ρουπακιάς υποστηρίζοντας ότι είχαν συναντηθεί νωρίτερα για να του δώσει κάποια φυλλάδια κι εκείνος ξέχασε το κινητό του στο αμάξι. Ο Γιώργος Ρουμπακιάς είπε ότι φύλαξε το κινητό στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου για να του το δώσει την επόμενη μέρα.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.