Όλα τα ζευγάρια μαλώνουν πού και πού και μερικές φορές δικαιολογημένα..

ZEYGARIAΤώρα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ένα προληπτικό μέτρο ενάντια στους καυγάδες είναι η επίσκεψη στην… κουζίνα!

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο δείχνει ότι το χαμηλό ζάχαρο αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες ο σύντροφος να θυμώσει ή να ξεσπάσει στο έτερόν του ήμισυ.

Η πειραματική δοκιμή είχε διάρκεια 21 ημέρες και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετρώντας τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα των συμμετεχόντων κάθε βράδυ, μπορούσαν να προβλέψουν αν το ζευγάρι θα τσακωνόταν!

Από τα 107 ζευγάρια που συμμετείχαν, τα άτομα που παρουσίαζαν τα χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους ήταν και αυτά που νευρίαζαν περισσότερο με το σύντροφο ή τη σύντροφό τους. Μάλιστα, οι ερευνητές τονίζουν ότι το πεσμένο ζάχαρο έκανε τους συμμετέχοντες να φωνάζουν πιο δυνατά και για περισσότερη ώρα.

Οι ερευνητές συμβουλεύουν λοιπόν να τρώμε υδατάνθρακες και λίγη ζάχαρη για να ανεβάσουμε τα επίπεδα της γλυκόζης και ταυτόχρονα να προλάβουμε τον καυγά!

Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο διαδίκτυο στο επίσημο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.