Η οικογένεια Μητσοτάκη ποτέ δεν συμβιβάστηκε με την ιδέα ότι ο Αντώνης Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός – «Οι Κρητικοί δεν ξεχνάνε ποτέ την προδοσία» – Βίντεο – Αιχμηρό σχόλιο και από Ντόρα
mhtsotakhsΗ οικογένεια Μητσοτάκη ποτέ δεν συμβιβάστηκε με την ιδέα ότι ο Αντώνης Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός.

Υπέρτατοι λόγοι που έχουν σχέση με το πώς αντιλαμβάνονται την πορεία της χώρας, οδήγησαν για μια περίοδο σε χαμηλούς τόνους και επί της ουσίας σε πολιτικό συμβιβασμό.

Η περίοδος χάριτος έληξε και έχει ξεκινήσει μεθοδικά το σφυροκόπημα που αφορά τη φυσιογνωμία της ΝΔ και τη στρατηγική της.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από τους «μητσοτακικούς» ως ένας πρωθυπουργός που γρήγορα, παρά το κλίμα που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, θα αφήσει την καρέκλα… Αυτό ειπώθηκε όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thetoc.gr και σε ενδιαφέρουσα σύναξη που έγινε σε ένα από τα σπίτια της οικογένειας την περασμένη Τετάρτη 9 Απριλίου.

Την ημέρα που συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από την εκλογική νίκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη επί του Ανδρέα Παπανδρέου και την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία, οι περίπου 30 καλεσμένοι ανέλυσαν την πολιτική κατάσταση και έκαναν προβλέψεις για το μέλλον της κυβέρνησης, αλλά και του Σαμαρά… Και φαντάζεται κανείς τι λέγανε: «επανήλθε το σενάριο περί μεταβατικού πρωθυπουργού και ο νοών νοείτο».

Οσοι κινούνται στα σαλόνια των Αθηνών και σε οικονομικά και πολιτικά γραφεία λένε με νόημα: «η οικογένεια ποτέ δεν έχει εγκαταλείψει το σενάριο της αλλαγής πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή». Και όπως λέγεται, ξέρουν τι εννοούν, αν και όλα συνδέονται με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φρόντισε να ρίξει τη μπαλωθιά του και να ξυπνήσει τα αντανακλαστικά των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ. «Δεν συγχώρεσα ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά» εξομολογήθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στον Τάσο Τρύφωνος για το ΡΙΚ, αν και παραδέχθηκε ότι τον ψήφισε.

«Δεν θέλω να κάνω κριτική στον πρωθυπουργό, διότι είναι ευαίσθητες οι στιγμές και δεν θέλω να δημιουργήσω προβλήματα» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν συγχώρησα ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά για το έγκλημα που έκανε να ανακόψει την πορεία της Ελλάδας, διότι η Ελλάς θα ήταν αλλιώτικη αν είχαμε τερματίσει τη θητεία μας».

Και μόνο η χρήση του όρου έγκλημα είναι αρκετή για να επηρεάσει αρκετούς νεοδημοκράτες που δυσανασχετούν με τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά και τη στρατηγική που έχει χαράξει. Οι «μητσοτακικοί» περιμένουν στη γωνιά σαν το…λύκο και ετοιμάζονται για την μεγάλη ώρα!

Θα αργήσει αυτή η στιγμή; Οι πιο φανατικοί λένε πως όχι, ενώ οι έχοντας προχωρημένη πληροφόρηση μιλάνε για επιδείνωση των σχέσεων της οικογένειας Μητσοτάκη με το Μέγαρο Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπουργός του Σαμαρά.

Εσχάτως συζητείται σε συγκεκριμένους κύκλους, ότι η Ντόρα Μπακογιάννη χάνει το εισιτήριο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αυτό επηρεάζει πλήρως τις σχέσεις της με το σύστημα εξουσίας του Μαξίμου.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει την κριτική που έχει ασκήσει τελευταία σε επιλογές του Σαμαρά, αλλά και την προειδοποίηση να μην στρίψει το τιμόνι της ΝΔ προς τα δεξιά και να παραμείνει σταθερά στο κέντρο.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία επικαλείται δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη σύμφωνα με τις οποίες η επιλογή διασημοτήτων από τη ΝΔ, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, «υποτιμά το εκλογικό σώμα».

Το ενδιαφέρον όμως στιγμιότυπο έγινε το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ από τον Σαμαρά: Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν χειροκρότησε, μια κίνηση που ελάχιστοι είδαν, αλλά είχε την πολιτική της σημασία…

Οσο για τον Κώστα Καραμανλή που τον είδε πρόσφατα και τα είπαν, φρόντισε να απουσιάζει στο εξωτερικό οικογενειακώς για Πάσχα, αν και στην Αθήνα, ο στενός του συνεργάτης και τακτικός συνομιλητής του Ευάγγελος Αντώναρος, φρόντισε να κριτικάρει τη λίστα της ΝΔ.

Τα σπουδαία έρχονται, αρκεί να φροντίσει για εσωκομματικές εξελίξεις το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Μαϊου, το οποίο περιμένει η οικογένεια Μητσοτάκη!

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.