Για ενίσχυση «επαναστατικού ταμείου» μιλούσε η ΕΛ.ΑΣ.
OMADA MAZIWTIΤον φάκελο αιματηρής ληστείας που είχε γίνει πριν από έναν μήνα σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας εξετάζει ενδελεχώς η Αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας θεωρούν πως συνδέεται με την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά πως οι δράστες που είχαν κάνει τη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στην Κλειτορία Αχαΐας είναι μέλη ή συνεργαζόμενα με την «ομάδα Μαζιώτη». Επισημαίνουν δε ότι η ληστεία είχε συμπέσει χρονικά με την «επανεμφάνιση» του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα στο Διαδίκτυο. Την ίδια μέρα οι καταζητούμενοι για τρομοκρατία είχαν δημοσιεύσει επιστολή αφιερωμένη στον Λάμπρο Φούντα που είχε πέσει νεκρός στις 10 Μαρτίου του 2010 κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς. Από την πρώτη στιγμή η ΕΛΑΣ μιλούσε για τρομοκρατία πίσω από τη ληστεία και για ενίσχυση «επαναστατικού ταμείου». Σήμερα πηγές της Κατεχάκη εκτιμούν πως η «ομάδα Μαζιώτη» ήταν αυτή που έκανε την ένοπλη ληστεία.

Στις 10 Μαρτίου φέτος δύο δράστες είχαν μπει στην τράπεζα έχοντας ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή όπλων είχαν αφαιρέσει περίπου 4.000 ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους είχαν πυροβολήσει αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον στο πόδι.

Πληροφορίες αναφέρουν πως από χθες η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνες στην Κορινθία και την Αρκαδία για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του Μαζιώτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.