DSC_0791 Υπεγράφη, η Β΄ Φάση του πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης της Τοπικής Κοινότητας Σαμαρίνας και της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, μεταξύ του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σαμαρίνας κ Γεωργίου Λιούπα και του Δημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, σε μια σεμνή τελετή, η οποία  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη 188η Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων, στην Αίθουσα Τελετών Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης.

DSC_0759

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κουπτσίδης στη σύντομη ομιλία του τόνισε: «Το ιστορικό βήμα που ξεκίνησε το 1826 με τα παιδιά της Σαμαρίνας θα συνεχισθεί, με σεβασμό στη μνήμη τους, μέσα από πολιτιστικές και άλλες δράσεις. Είναι τιμή για εμένα να εκπροσωπώ σήμερα εδώ την  Κοινότητα Σαμαρίνας η οποία ανήκει πλέον στο Δήμο Γρεβενών».

DSC_0783

Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερο χρώμα, χρώμα εθνικό τόνισε ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κατσούλης και δήλωσε ευτυχής για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αδελφοποίησης, η οποία ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2009, με τον ιστορικό τόπο της Σαμαρίνας.

DSC_0802

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σαμαρίνας κ. Λιούπας έκανε μία σύντομη ιστορική αναφορά στην παρουσία των Σαμαριναίων στο Μεσολόγγι το 1826 όπου έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της πατρίδας.

DSC_0747

Ο Δήμος Μεσολογγίου για να τιμήσει την προσφορά των Σαμαριναίων το 2007, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τοποθέτησε στον Κήπο των Ηρώων Μνημείο στη μνήμη τους, ενώ κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις της Εξόδου, νέοι της Σαμαρίνας συμμετέχουν σε αυτές  και αποτελούν τμήμα της τιμητικής φρουράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του West Channel:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.