Παναγιώτης Μπαλτάκος Φωτογραφία: Eurokinissi
«Πολλοί μου ζητούν να κάνω κόμμα. Θα το κρίνω μετά τις ευρωεκλογές. Δεν είχα μόνο εγώ επαφή με τη Χρυσή Αυγή. Ήταν και άλλοι» δηλώνει σε συνέντευξή του ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να επανενωθεί η Δεξιά και ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί συνεργασία με την ηγεσία της ΧΑ, αλλά θέλει τους ψηφοφόρους του κόμματος «που δεν είναι ναζί».

Όπως δηλώνει ο Π. Μπαλτάκος στην εφημερίδα «Real News», τον προσέγγισε κόμμα της Δεξιάς και του πρότεινε να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον συνδυασμό τους, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

«Είμαι ΝΔ» τονίζει και υποστηρίζει ότι πολλοί τον παρότρυναν να ιδρύσει νέο κόμμα, σημειώνοντας ότι δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα από υπουργούς, βουλευτές και ένστολους.

Ο Π. Μπαλτάκος πιστεύει ότι πρέπει να επανενωθεί η Δεξιά. Κάνοντας αναφορά στο συνολικό ποσοστό που συγκέντρωσαν στις εκλογές του 2012, η ΝΔ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή, σημειώνει: «Φθάνουν το 46%. Αν ενωθούμε θα κυβερνάμε για 50 χρόνια. Αλλιώς θα κυβερνά η Αριστερά».

Ερωτηθείς αν επιμένει στη συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, απαντά:

«Όχι με την ηγεσία. Όχι με αυτούς. Θέλω τους 500.000 ψηφοφόρους της ΧΑ που δεν είναι ναζί», ενώ σε άλλο σημείο υπογραμμίζει: «Δεν είχα μόνο εγώ επαφή με τη Χρυσή Αυγή. Ήταν και άλλοι. Ο καθένας είχε τον ρόλο του».

Στην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα, «λόγω της απήχησης που έχει σε ένστολους και Εκκλησία, να ηγηθεί ενός νέου κόμματος με δεξιά και ακροδεξιά χαρακτηριστικά», απαντά:

«Αν μετά τις ευρωεκλογές συνεχίσει η στροφή της ΝΔ προς ένα κεντρώο κόμμα, που θα σημαίνει και τον δικό μου αποκλεισμό από μια τέτοια ΝΔ, τότε θα τα σκεφτώ όλα».

Επιπλέον μιλώντας για το επίμαχο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα ο Ηλ. Κασιδιάρης, ο Π. Μπαλτάκος κάνει λόγο για «κακουργηματική και εκβιαστική πράξη», προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί από κλειδαρότρυπες να ποδηγετείται η πολιτική ζωή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.