υποβρυχειοΣτο υποβρύχιο ρομπότ στρέφονται πλέον οι ελπίδες των ερευνητών να εντοπίσουν τα συντρίμμια της πτήσης των μαλαισιανών αερογραμμών που χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου.

Μετά από έξι άκαρπες εβδομάδες ερευνών αλλά και τέσσερα ηχητικά σήματα- το τελευταίο εκ των οποίων εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη- πλεόν ο επικεφαλής της αυστραλιανής υπηρεσίας που συντονίζει τις έρευνες ανέφερε ότι το υποβρύχιο ρομπότ θα σταλεί στον βυθό.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι γνωρίζουν, κατά προσέγγιση, το σημείο όπου έπεσε το αεροσκάφος-περίπου 1.550 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας και βασίζουν τις έρευνες στα τέσσερα ηχητικά σήματα που εντοπίστηκαν πριν από ημέρες και τα οποία εκτιμούν ότι προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του.

Όπως είπε ο Άνγκους Χιούστον, το ερευνητικό πλοίο Ocean Shield θα αποσυρθεί και τις έρευνες θα αναλάβει το μη επανδρωμένο υποβρύχιο ρομπότ Bluefin-21.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Περθ, ο Χιούστον είπε ότι η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ώρες. Το υποβρύχιο ζυγίζει περίπου 750 κιλά και μπορεί να παραμείνει στον βυθό και σε βάθος μέχρι 4.500 μέτρα επί 20 ώρες.

Όπως τόνισε μάλιστα ο Χιούστον, εντοπίστηκε κηλίδα καυσίμων κοντά στη ζώνη των ερευνών, ωστόσο είναι σχεδόν απίθανο να βρεθούν στην περιοχή επιπλέοντα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.