Πέντε πνευμονολόγοι δηλώνουν ότι το άσθμα στις γυναίκες δεν είναι μύθος και εξηγούν προκειμένου να γίνουν γνωστές σε όλους τις ιδιαιτερότητες του άσθματος στις γυναίκες

asthmaΕίναι μια αρρώστια που συνήθως νομίζουμε ότι προσβάλει μόνο τα μικρά αγόρια. Αλλά το άσθμα το οποίο αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο δεν είναι αποκλειστικότητα των ανδρών. Προσβάλλει και γυναίκες άνω των 35 ετών και οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν το άσθμα. Επίσης, είναι καλό να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης αρρώστιας καθώς οι ορμονολογικές αλλαγές παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση κρίσεων χωρίς να ξέρουμε πάντα το γιατί.

Κατά την εφηβεία είναι γεγονός ότι οι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο. Όταν όμως μπουν στον χορό οι γυναικείες ορμόνες, τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά για τις γυναίκες. Αρχικά είναι πιο δύσκολο να το διαγνώσουμε στα νεαρά κορίτσια και πολλές φορές χορηγείται λανθασμένη θεραπεία. Και δεν είναι μονό αυτό. Υπάρχουν πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά τους καθώς εάν εξασκούν κάποιο άθλημα, καλό θα ήταν να το μειώσουν αλλά και τα καταθλιπτικά συμπτώματα είναι πιο έντονα.

Σύμφωνα με τους πνευμονολόγους, η χορήγηση κάποιου αντιληπτικού μπορεί να εμποδίσει την εκδήλωση άσθματος σε γυναίκες, κυρίως τις αδύνατες, αλλά όπως τονίζουν ακόμα δεν γνωρίζουν πολλά για αυτή τη μέθοδο αλλά ούτε και ποιος τύπος αντισυλληπτικού είναι ικανός για κάτι τέτοιο.
Στην προεμμηνορροϊκή περίοδο, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, τα πνευμονικά προβλήματα των γυναικών αυξάνονται και αυτό οφείλεται στην αδυναμία που μας προκαλεί. Είναι γεγονός ότι η βρογχική υπεραντιδραστικότητα σημειώνεται στις γυναίκες κατά την προεμμηνορροϊκή περίοδο. Φυσικά και η ηλικία συνδέεται με την πνευμονική μας κατάσταση. Αλλά αυτό είναι πιο ξεκάθαρο κατά την εμμηνόπαυση. Οι πνευμονολόγοι δηλώνουν ότι υπάρχει σημαντική αύξηση τέτοιων περιστατικών ειδικά αν οι γυναίκες βρίσκονται υπό την θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Τέλος, έχουν παρατηρηθεί περιστατικά όπου το άσθμα κάνει την εμφάνιση του σε έγκυες γυναίκες. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το άσθμα θεραπεύεται όπως και σε όλα τα άλλα περιστατικά.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.