Δεν δικαιούνται μετεγγραφή, δωρεάν σίτιση, στέγαση σε εστίες, μειωμένες μετακινήσεις
katataktiriesΔεν δικαιούνται μετεγγραφής οι φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε ένα τμήμα μέσω της διαδικασίας των κατατακτηρίων εξετάσεων αφού το δικαίωμα μεταφοράς της θέσης εισαγωγής το έχουν οι φοιτητές που έχουν εισαχθεί σε μια σχολή μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν πολλοί φοιτητές αν και έχουν τη διάθεση να αποκτήσουν και άλλο έναν τίτλο σπουδών ώστε να καταφέρουν να αυξήσουν τα εφόδιά τους στην αγορά εργασίας παρόλα αυτά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Το θέμα της άνισης μεταχείρισης των φοιτητών που έχουν εισαχθεί μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων το έφερε με ερώτησή της στη βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ξουλίδου. Στο κείμενό της τονίζει ότι οι φοιτητές δεν χαίρουν ευνοϊκής μεταχείρισης παρά το γεγονός ότι ήρθαν αντιμέτωποι με μια σκληρή σειρά εξετάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές που εισήχθησαν μέσω κατατακτηρίων δεν δικαιούνται μειωμένων μετακινήσεων, δωρεάν σίτιση, στέγαση στις φοιτητικές εστίες γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Η κα Ξουλίδου ζητά να μάθει εάν το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να επιτρέψει τις μετεγγραφές των φοιτητών που φοιτούν για δεύτερο πτυχίο καθώς και αν υπάρχει η πρόθεση να θεσπιστούν κοινωνικά κριτήρια ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.