Κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην κατάληψη του σχολείο τους, βρέθηκαν οκτώ μαθητές. Το δικαστήριο τους έκρινε όλους αθώους

MAGNISIAΣτο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν την Πέμπτη (10/04) οκτώ μαθητές, μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου λυκείου της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, οι οποίοι ήταν υπόλογοι για την κατάληψη στο σχολείο τους.

Οι μαθητές είχαν ψηφίσει υπέρ της κατάληψης τον Οκτώβριο του 2012. Από τους οκτώ, οι τέσσερις είναι ακόμη μαθητές ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποφοιτήσει.

Το δικαστήριο τους έκρινε αθώους, απόφαση που υποδέχτηκαν με ανακούφιση αρκετοί μαθητές του σχολείου, καθηγητές, γονείς και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το κτίριο.

Να σημειωθεί ότι ανακοινώσεις υπέρ των κατηγορουμένων μαθητών είχαν εκδώσει η τοπική ΕΛΜΕ και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, που ζητούσαν να μην ποινικοποιείται ο αγώνας των μαθητών.

magnesianews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.