europa leagueΗ Γηραιά Κυρία επικράτησε με 2-1 της Λυόν και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 3-1, η Μπενφίκα νίκησε 2-0 την Αλκμαάρ και πέρασε με συνολικό σκορ 3-0, ενώ η Σεβίλλη ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 που είχε χάσει στην Πορτογαλία από την Πόρτο και με το 4-0 στην Ισπανία, πήρε το εισιτήριο για τους «4».

Με επική ανατροπή από το 3-0 στην Ελβετία, η Βαλένθια νίκησε με 5-0 στην παράταση την Βασιλεία και πήρε πανηγυρικά το τέταρτο εισιτήριο για τα ημιτελικά. Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή (14:00).

Γιουβέντους – Λυόν 2-1 (3-1)

Η Γιουβέντους προκρίθηκε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ με δύο νίκες επί της Λιόν, καθώς μετά το 1-0 στο «Ζερλάν» νίκησε απόψε τους «λιονέ» και στο Τορίνο, με 2-1. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας προηγήθηκε με τον Πίρλο στο 4ο λεπτό, ο Μπριάν ισοφάρισε στο 18΄ αλλά το αυτογκόλ του Ουμτιτί στο 68΄ έκρινε την αναμέτρηση.ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ραούλ Καμπανέρο Μαρτίνεθ (Ισπανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπονούτσι, Μαρκίζιο – Ουμτιτί, ΓκοναλόνΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Κάσερες, Μπονούτσι, Μαρκίζιο, Πίρλο, Ασαμόα, Βιδάλ (75΄ Πογκμπά), Ίσλα, Βούτσινιτς (59΄ Γιορέντε), Τέβες (78΄ Τζοβίνκο)ΛΙΟΝ (Ρεμί Γκαρντ): Λόπες, Μπεντιμό, Κονέ, Ουμτιτί, Φερί, Μαλμπράνκ (76΄ Ντάνιτς), Γκοναλόν, Μβουέμπα, Τολίσο, Λακαζέ (70΄ Γκομίς), Μπριάν (70΄ Νιέ)

Μπενφίκα – Άλκμααρ 2-0 (3-0)

Η Μπενφίκα σφράγισε την πρόκριση καθώς νίκησε και στη Λισαβόνα την Αλκμααρ με 2-0. Οι Πορτογάλοι με “κληρονομιά” το υπέρ τους 1-0 του πρώτου αγώνα, δεν δυσκολεύθηκαν ιδιαίτερα στη σημερινή ρεβάνς των προημιτελικών και πήραν το “εισιτήριο” για τους “4”. Ο Ροντρίγκο στο 31ο και το 71ο λεπτό ήταν ο σκόρερ αμφότερων των τερμάτων για τους νικητές.

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)
Κίτρινες: Σάλβιο, Αντρέ Γκόμες – Μπέργκχουϊς

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Αρτούρ, Σίλβιο (4΄ λ.τρ. Αλμέιδα), Λουϊζάο, Σικέιρα, Γκαράι, Φέισα (64΄ Πέρες), Αντρέ Γκόμες, Σουλεϊμάνι (70΄ Μάρκοβιτς), Καρντόσο, Σάλβιο, Ροντρίγκο

ΑΛΚΜΑΑΡ (Ντικ Αντβοκαατ): Εστέμπαν, Ματίας Γιόχανσον, Γκουβελέουβ, Βάιτενς, Φίερχεβερ, Γκούντελι, Ορτίς (79΄ Χένρικσεν), Ελμ, Μπέργχουϊς (77΄ Χάγιε), Άρον Γιόχανσον, Μπέερενς (77΄ Γκούντμουντσον)

Σεβίλλη – Πόρτο 4-0
(4-1)

Η Σεβίλη προκρίθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, επικρατώντας 4-1 της Πόρτο στο “Σάντσεθ Πιθχουάν”. Η ομάδα της Ανδαλουσίας έφτασε στην ανατροπή του 0-1 του πρώτου αγώνα, χάρη στο εκρηκτικό της πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενη σημαντικές απουσίες των Πορτογάλων (Μαρτίνες, Γκαράι, Φερνάντο).

Στο 5΄ ο Ράκιτιτς ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Μπάκα από τον Ντανίλο και άνοιξε το σκορ, ενώ το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Βιτόλο στο 26΄ και το τρίτο ο Μπάκα στο 29΄. Η αποβολή του Κόκε στοο 54΄ θεωρητικά έδινε κάποιες ελπίδες στους φιλοξενούμενους. Ομως, η Πόρτο όχι μόνο δεν κατάφερε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά ο Κέβιν Γκαμέιρο στο 79΄ έκανε το 4-0, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Κουαρέσμα στις καθυστερήσεις.

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Κίτρινες: Κόκε, Μπάκα – Μανγκαλά, Κουαρέσμα, Βαρέλα, Ρικάρντο
Κόκκινη: Κόκε (57΄-δεύτερη κίτρινη)

ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι Εμερι): Μπέτο, Φάσιο, Ναβάρο, Καρίσο, Παρέχα, Κόκε, Μπιά, Ράκιτιτς (86΄ Τροχόφσκι), Βιτόλο, Μπάκα (69΄ Γκαμέιρο), Χοσέ Αντόνιο Ρέγες (56΄ Φιγκέιρας)

ΠΟΡΤΟ (Λουϊς Κάστρο): Φαμπιάνο, Ντανίλο (64΄ Κέλβιν), Ντιέγκο Ρέγες, Μανγκαλά, Αλεξ Σάντρο, Ερέρα, Κάρλος Εντουάρντο (46΄ Κιντέρο), Ντεφούρ, Κουαρέσμα, Γκίλας, Βαρέλα (46΄ Ρικάρντο).

Βαλένθια – Βασιλεία 5-0 πάρ. (5-3)

Η Βαλένθια είχε δύσκολη αποστολή αλλά δεν λύγισε από το 0-3 του πρώτου αγώνα στην Ελβετία και στο τέλος δικαιώθηκε, καθώς στο… «θρίλερ» της βραδιάς απέκλεισε στην παράταση τη Βασιλεία με 5-0 και θα είναι παρούσα στην αυριανή κλήρωση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ «διέσωσε» τον πρωταθλητή Ελλάδας που θα συνεχίσει να μετέχει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και το 2015-2016.

Με επίθεση από το πρώτο λεπτό στο «Μεστάγια», η ομάδα του Πίτσι ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ στη διάρκεια του κανονικού αγώνα σκοράροντας με τους Αλκαθέρ (38΄, 70΄) και Βάργκας (42΄), με τον Ζόμερ να αναδεικνύεται σε… ήρωα για την ομάδα του, κρατώντας το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα και στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί η κατάσταση δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο μετά τις αποβολές των Ντίαζ και Σάουρο, για να κρίνει ουσιαστικά την πρόκριση το τρίτο γκολ του Αλκαθέρ στο 114΄ και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «νυχτερίδων» ο Μπερνάτ στο 118΄.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βίκτορ Κάσαϊ (Ουγγαρία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ντίαζ (102΄, 2η κίτρινη), Σάουρο (105΄, 2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φεγκουλί, Αλκαθέρ, Μπερνάτ, Κεϊτά, Γκουαΐτα, Βάργκας – Σαφάρι, Σαρ, Ελνενί, Ντίαζ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Γκουαΐτα, Περέιρα, Ματιέ (82΄ Ρ. Κόστα), Φεγκουλί, Μπερνάτ, Φουέγο, Παρέχο, Καντάμπρια (76΄ Γιόνας), Κεϊτά, Αλκαθέρ, Βάργκας

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Σαρ, Σαφάρι (116΄ Εμπολό), Σάουρο, Ντ. Ντεγκέν (61΄ Αλίγι), Ντιέ, Ντελγάδο (53΄ Σίο), Φρέι, Ντίαζ, Ελνενί, Τσάκα

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.