bombaΚαρέ – καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής τις δεκάδες κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή όπου εξερράγη το παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις κάμερες έχει καταγράψει έναν νεαρό άνδρα ο οποίος φορά μαύρα ρούχα, κράνος ή κουκούλα να σταθμεύει το αυτοκίνητο – βόμβα στην οδό Αμερικής και στη συνέχεια να φεύγει από το σημείο, κρατώντας ένα σακίδιο.

Αυτό το οπτικό υλικό σε συνδυασμό με δύο μαρτυρίες από σεκιούριτι, «δείχνουν» ότι ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου εξαφανίζεται με μία μοτοσικλέτα τύπου εντούρο, όπου τον περιμένει ένας συνεργός του, ο οποίος φορά κράνος, ενώ σε κοντινή απόσταση υπήρχε και άλλη μοτοσικλέτα με δύο άτομα, τα οποία όπως όλα δείχνουν, αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης.

ΕΛ.ΑΣ.: Ο Μαζιώτης κρύβεται πίσω από την επίθεση

Τρία είναι τα στοιχεία που οδηγούν την αντιτρομοκρατική στο συμπέρασμα ότι πίσω από τη βομβιστική επίθεση κρύβεται ο Νίκος Μαζιώτης.

Πρώτα από όλα ο τρόπος δράσης, καθώς παρόμοιο χτύπημα με παγιδευμένο βαν που είχε 150 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO, είχε πραγματοποιήσει ο «Επανασταστικός Αγώνας» στο χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο του 2009, καθώς και απόπειρα βομβιστικής επίθεσης με 125 κιλά ANFO στα γραφεία της Citibank, τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς.

Δεύτερο στοιχείο είναι η εκρηκτική ύλη, αφού οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι και στην επίθεση στην οδό Αμερικής χρησιμοποιήθηκε ANFO, αν και περιμένουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Το τρίτο στοιχείο που «δείχνει» Μαζιώτη είναι το παγιδευμένο αυτοκίνητο που εκλάπη από την Καισαριανή στις πέντε του μηνός. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο καταζητούμενος Μαζιώτης και οι συνεργοί του, συνηθίζουν να αφαιρούν αυτοκίνητα της συγκεκριμένης μάρκας για να τα χρησιμοποιούν σε βομβιστικές επιθέσεις.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.