Βέβαιος ότι τα σήματα που ακούγονται από τον βυθό του Ινδικού προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του Boeing 777 δηλώνει ο Τόνι Αμποτ – Ψάχνουν σε περιοχή 45 φορές το μέγεθος του Λος Αντζελες

boeingΣε ομιλία του από την Κίνα ο Αμποτ ανέφερε ότι η περιοχή των ερευνών έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό. Το αυστραλιανό ερευνητικό σκάφος Οcean Shield έχει εντοπίσει τέσσερις φορές σήματα που εικάζεται ότι προέρχονται από μαύρα κουτιά αεροσκάφους. Ομως το σήμα που «έπιασε» χθες αυστραλιανό αεροσκάφος Orion θεωρείται ότι δεν προέρχεται από μαύρο κουτί και δεν συνδέεται με την πτήση MH370 με τους 239 επιβαίνοντες.

«Πιάνουμε σήματα εδώ και μεγάλο χρονικά διάστημα αλλά αυτά που είμαστε πεπεισμένοι ότι προέρχονται από το μαύρο κουτί έχουν αρχίσει να αποδυναμώνονται» είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός. Οι μπαταρίες των μαύρων κουτιών έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής.

Τα σήματα προέρχονται από βάθος 4,5 χιλιομέτρων ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε μια περιοχή 58 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, 45 φορές το μέγεθος του Λος Αντζελες.

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των ερευνών Ανγκους Χιούστον επισημαίνει ότι το χθεσινό σήμα είναι απίθανο να προέρχεται από το μαύρο κουτί και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία σημαντική ανακάλυψη στις έρευνες για το χαμένο Boeing.

Το αεροσκάφος με 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα χάθηκε στις 8 Μαρτίου. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι το Boeing 777 άλλαξε πορεία από το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο και πέταξε χιλιάδες χιλιόμετρα πριν κάνει βουτιά θανάτου στον Ινδικό Ωκεανό.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.