Σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά για σταυρό και επιλογές υποψηφίων

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΗ κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, νυν επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, κατακεραύνωσε τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά για τις επιλογές του στο θέμα της αλλαγής του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η ίδια δεν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές.

Μιλώντας σε έλληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, η κυρία Γιαννάκου εμφανίστηκε οργισμένη για την επιλογή του σταυρού και τόνισε ότι σε μία συγκυρία που η Ελλάδα χρειάζεται ό,τι καλύτερο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η χώρα κινδυνεύει να καταλήξει να έχει ανθρώπους που θα επιλεγούν απλώς και μόνο επειδή είναι αναγνωρίσιμοι και ικανοί να φέρουν σταυρούς. «Αν ένας αρχηγός δεν μπορεί να επιλέξει ποιοι είναι αξιόλογοι για την Ευρωβουλή, τότε δεν μπορεί να διαλέξει σωστά ούτε το υπουργικό συμβούλιο» ήταν η φράση – κεραυνός της κυρίας Γιαννάκου.

Σύμφωνα με την κυρία Γιαννάκου, είναι σοβαρό λάθος να αποτελεί όλη η χώρα μία ενιαία περιφέρεια και η λίστα να περιέχει απλώς 42 ονόματα και 4 σταυρούς. Θα έπρεπε ίσως να γίνουν προκριματικές εκλογές σε μικρότερες περιφέρειες αλλά και να υπάρχει ενδεχομένως η δυνατότητα να επιλέξουν οι ψηφοφόροι υποψηφίους από διαφορετικά κόμματα. Επίσης, επεσήμανε τη διαφωνία της με το να βγαίνει ο καθένας και να ανακοινώνει ότι είναι υποψήφιος χωρίς αυτό να γίνεται οργανωμένα. Όπως πρόσθεσε δε, η ίδια δεν έχει μιλήσει τετ-α-τετ με τον Πρωθυπουργό εδώ και 1,5 χρόνο, διαψεύδοντας ότι υπήρξε πρόσφατα άμεση επικοινωνία τους, παρά μόνο μέσω τρίτων.

Επιπλέον, η κυρία Γιαννάκου επεσήμανε το λάθος να μην υπάρχει συνέχεια ανάμεσα στην προηγούμενη και στην επόμενη ευρωομάδα. Με αυτό τον τρόπο, άλλες χώρες δεν μας υπολογίζουν, σημείωσε. Υπογράμμισε δε ότι χώρες όπως η Γερμανία έχουν στελέχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχεδόν τρεις δεκαετίες, όπως ο Έλμαρ Μπροκ και ο Χανς Πέτερινγκ.

 

Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.