Eλεύθεροι 2 κατηγορούμενοι, άλλοι 7 την Τετάρτη στην ανακρίτρια

Φυλακές   ΔομοκούΠρόβλημα στην καρδιά, με σημαντική απόφραξη αρτηριών που ίσως συνετέλεσαν στον θάνατό του, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό στη Νιγρίτα , εμφανίζεται να είχε ο 42χρονος Ιλία Καρέλι, σύμφωνα με συμπληρωματική ιατροδικαστική-ιστολογική έκθεση που στάλθηκε στις δικαστικές αρχές.

Την Τρίτη, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι έξι από τους οκτώ σωφρονιστικούς υπαλλήλους της Νιγρίτας, που απολογήθηκαν . Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες και ο συνδικαλιστής που είχε δηλώσει στα ΜΜΕ ότι «στις εν λόγω φυλακές δεν είχε συμβεί οτιδήποτε» ενώ στη διάρκεια των ανακρίσεων από την ΕΛ.ΑΣ είχε μεταβεί σε νοσοκομείο.

Ολοι οι απολογούμενοι μίλησαν για μια «συγκεχυμένη κατάσταση με λακτίσματα και προπηλακισμούς στη διάρκεια της επίθεσης στον Καρέλι, λόγω της δικαιολογημένης οργής από τον θάνατο του συναδέλφου τους Γιώργου Τσιρώνη, στις φυλακές Μαλανδρίνου» . Όμως αρνήθηκαν να κατονομάσουν τα δύο άτομα που φέρεται να έριξαν τα θανατηφόρα κτυπήματα στον κρατούμενο Αλβανό. Στη διάρκεια των απολογιών των οκτώ υπαλλήλων, ομάδα συγγενών τους διαμαρτύρονταν έξω από το δικαστήριο για τη δικαστική έρευνα. Σήμερα Τετάρτη θα απολογηθούν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.