Η βιογραφία της Ιερουσαλήμ, από τον βασιλιά Δαβίδ μέχρι τον Ομπάμα, από τη γέννηση του ιουδαϊσμού, του χριστιανισμού και του ισλάμ μέχρι την ισραηλοπαλαιστινιακή σύρραξη
ierousalimΟ ιστορικός και συγγραφέας των μπεστ σέλερ, Σάιμον Σίμπαγκ Μοντεφιόρε υπογράφει το βιβλίο «Ιερουσαλήμ. Η βιογραφία» (εκδόσεις Ωκεανίδα), διατρέχοντας μία ιστορία 3.000 χρόνων πίστης, σφαγών, φανατισμού και συνύπαρξης.

Ο Μοντεφιόρε, που έχει βραβευτεί μεταξύ άλλων για τη βιογραφία «Στάλιν: η αυλή του Κόκκινου Τσάρου» (εκδ. Ποταμός, 2005), με το βραβείο καλύτερου ιστορικού βιβλίου της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία για το 2004, αντλεί μεταξύ άλλων, υλικό από καινούργια αρχεία.

Ιερουσαλήμ, η οικουμενική

Η πρωτεύουσα δύο λαών, ο βωμός τριών πίστεων, ο τόπος της Ημέρας της Κρίσεως και το πεδίο μάχης της σύγκρουσης των πολιτισμών. Η μόνη πόλη που υπάρχει δύο φορές – μία στον ουρανό και μία στη γη.

Πώς μια μικρή γωνιά της γης έγινε η Ιερή Πόλη, το κέντρο του κόσμου και τώρα το κλειδί για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή; Αντλώντας από καινούργια αρχεία αλλά κι από τη μελέτη μιας ολόκληρης ζωής, ο Μοντεφιόρε αναπτύσσει τη βιογραφία αυτής της πόλης, τη φυσιογνωμία της οποίας αλλάζουν συνέχεια οι πόλεμοι, οι έρωτες και οι αποκαλύψεις για άντρες και γυναίκες –βασιλιάδες, αυτοκράτειρες, προφήτες, ποιητές, αγίους, κατακτητές και πόρνες– που δημιούργησαν, κατέστρεψαν, διαμόρφωσαν και κατέγραψαν την ιστορία της.

Από τον βασιλιά Δαβίδ μέχρι τον Μπαράκ Ομπάμα, από τη γέννηση του ιουδαϊσμού, του χριστιανισμού και του ισλάμ μέχρι την ισραηλοπαλαιστινιακή σύρραξη, ο αναγνώστης παρακολουθεί την επική ιστορία 3.000 χρόνων πίστης, σφαγών, φανατισμού και συνύπαρξης.

Σάιμον Μοντεφιόρε, ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ

Ο Σάιμον Σίμπαγκ Μοντεφιόρε (Simon Sebag Montefiore) γεννήθηκε το 1965 στο Λονδίνο. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή.

Εκτός από την Ιερουσαλήμ, έχει γράψει τα ιστορικά βιβλία «Catherine the Great & Potemkin», «Στάλιν: η αυλή του Κόκκινου Τσάρου» (εκδ. Ποταμός, 2005), «Young Stalin», για τα οποία έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ. Έχει επίσης γράψει δύο μυθιστορήματα: «Σασένκα» (εκδόσεις Λιβάνη, 2012) και «One Night in Winter».

Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα πέντε γλώσσες. Ασχολείται με τη δημοσιογραφία και είναι εταίρος της Βασιλικής Εταιρείας Λογοτεχνίας και επισκέπτης καθηγητής Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μπάκινχαμ. Ζει στο Λονδίνο με τη γυναίκα του, μυθιστοριογράφο Σάντα Μοντεφιόρε, και τα δύο τους παιδιά.

thetoc

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.