Χάρης ΘεοχάρηςΤην «εφορία του μέλλοντος» περιγράφει με συνέντευξή του  ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δηλώνοντας ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα είναι πλήρως προσυμπληρωμένες και ότι οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία θα παρακρατούν το ένα δωδέκατο του φόρου, κάθε μήνα, ώστε ο φορολογούμενος να μην χρειάζεται να καταβάλει επιπλέον ποσά με την εκκαθάριση της δήλωσης.

Προς το μοντέλο αυτό κινείται η φορολογική διοίκηση, επεσήμανε ο κ.Θεοχάρης με συνέντευξή του στα «νέα», δίχως ωστόσο να δώσει ημερομηνία εφαρμογής του.

Ο κ. Θεοχάρης μίλησε και για τις κατασχέσεις, σημειώνοντας: «Δεν μπορώ να δεχθώ έναντι πληρωμή 20.000 ευρώ από κάποιον που χρωστά 4 εκατομμύρια. Θα του κάνω κατάσχεση».

Επίσης απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να τη γλιτώσουν όσοι έχουν λερωμένη τη φορολογική τους φωλιά και περιλαμβάνονται στις λίστες εμβασμάτων και Λαγκάρντ.

Τέλος, απέδωσε σε «γκρίζες ζώνες αρμοδιοτήτων» τις όποιες διαφορές έχουν υπάρξει με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη.

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.