super leagueΤο ότι θα γινόταν χαμός, το ξέραμε. Απλά το χρυσό γκολ του Απόλλωνα Σμύρνης που ουσιαστικά τον κράτησε ζωντανό για την παραμονή του, έμπλεξε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Την ώρα, λοιπόν, που Καλλονή και ΠΑΣ Γιάννινα εξασφάλιζαν τη συμμετοχή τους στη Σούπερ Λίγκα και του χρόνου, άλλες πέντε ομάδες θα πρέπει να περιμένουν την τελευταία αγωνιστική για να σώσουν το… τομάρι τους.

Η βαθμολογία των… κάτω:

13. Πανιώνιος 38
14. Πλατανιάς 37
15. Απόλλων 36
16. Ξάνθη 35
17. Βέροια 35
18. Άρης 21

Σε πιο δυσμενή θέση μοιάζει να είναι η Ξάνθη μετά την ήττα απ’ τον ΟΦΗ. Διότι μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι τρίτη απ’ το τέλος (πάει σε μπαράζ), μπορεί να έχει στην ισοβαθμία την Βέροια (35 και οι δύο), αλλά οι ακρίτες παίζουν εντός με τον Παναθηναϊκό και η «βασίλισσα του βορρά» υποδέχεται τον Αστέρα σε ένα φαινομενικά πιο εύκολο παιχνίδι. Αν οι δυο τους φέρουν ίδιο αποτέλεσμα, τότε πέφτει η Βέροια και πάει μπαράζ η Ξάνθη, αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια, η δεύτερη υπερτερεί.

Πάντως οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου… ορίζουν το ποιος πέφτει. Γιατί αν ο Ολυμπιακός κάνει το έργο του κόντρα στον Απόλλωνα (στο Γ. Καραϊσκάκης) και ο Παναθηναϊκός φύγει με το διπλό απ’ την Ξάνθη, τότε η Βέροια με νίκη έχει την ευκαιρία να αφήσει τους δύο ηττημένους από κάτω της και να σωθεί (με την Ξάνθη να πέφτει και τον Απόλλωνα να παίζει μπαράζ), ενώ αν έρθει ισόπαλη με τον Αστέρα, πάλι πέφτει η Ξάνθη, ενώ η «βασίλισσα του βορρά» θα διεκδικήσει την παραμονή της στα μπαράζ.

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.