ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΠολλά ερωτηματικά προκάλεσε στην κοινή γνώμη η εξαφάνιση και τελικά απαγωγή της δημοσιογράφου, Θάλειας Χούντα.

Η δημοσιογράφος η οποία κρατείτο χωρίς ωστόσο οι απαγωγείς να ζητήσουν λύτρα, εξομολογείται στο Πρώτο Θέμα την εμπειρία της και τις στιγμές που έζησε μακρυά από την οικογένειά της.

Στις 20 Μαρτίου η δημοσιογράφος δέχεται ένα τηλεφώνημα στο κινητό της από απόκρυψη. Ένας άγνωστος της ζητά να βρεθούν το επόμενο βράδυ στον ηλεκτρικό του Πειραιά, για να της δώσει πληροφορίες αναφορικά με ένα άρθρο που είχε γράψει για ένα «σοβαρό πολιτικό θέμα» όπως υποστηρίζει η ίδια- η δημοσιογράφος είχε εργαστεί κατά το παρελθόν στο κανάλι ΤΗΛΕΑΣΤΥ του Γιώργου Καρατζαφέρη και σήμερα διατηρεί τη δική της ενημερωτική ιστοσελίδα dialogoi.gr .

Το επόμενο βράδυ λίγο μετά τις 8 η δημοσιογράφος ξεκινά από το σπίτι της στο Κολωνάκι να πάει στον Πειραιά. Δεν προλαβαίνει όμως να περπατήσει λίγα μέτρα από το σπίτι της και πέφτει θύμα απαγωγής, χωρίς όπως τονίζει να αντιληφθεί κάποιος περαστικός το παραμικρό. «Ο ένας με αγκάλιασε από πίσω και ο άλλος μου έβαλε την κουκούλα κι ένα μαντήλι στο στόμα» αναφέρει.

Η Θάλεια Χούντα περιγράφει τους απαγωγείς της ως επιθετικούς, όχι όμως και βίαιους. Την είχαν συνεχώς δεμένη χειροπόδαρα και φιμωμένη με κουκούλα. Δεν την χτύπησαν, ούτε την κακοποίησαν σεξουαλικά, οι μώλωπες όμως και οι εκδορές στους καρπούς των χεριών της είναι ακόμα εμφανείς. Η καρδιά της πήγε να σπάσει, όπως περιγράφει, όταν ένιωσε στο κεφάλι της την κάννη του όπλου.

Η δημοσιογράφος δεν τους ρώτησε πότε για ποιο λόγο την απήγαγαν, ούτε τους παρακάλεσε να τη λυπηθούν και να την αφήσουν.» Όπως έχω διδαχθεί από τις σπουδές μου στην Κοινωνιολογία και την Ψυχολογία, όταν είσαι σε τέτοια κατάσταση κρατάς ουδετερότητα. Δεν δείχνεις ούτε περισσότερες αδυναμίες, ούτε περισσότερη δύναμη. Απλώς συνυπάρχεις μαζί τους, δεν τους ερεθίζεις, ούτε τους κάνεις να αισθάνονται πιο δυνατοί λόγω της αδυναμίας σου. Στην πραγματικότητα είναι άνανδροι και θρασύδειλοι κι έχουν την ανάγκη να σου επιβάλλουν τον φόβο» επισημαίνει εύστοχα. Παραδέχθηκε επίσης πως ήταν 11 μέρες φιμωμένη με κουκούλα την οποία της την αφαιρούσαν μόνο για να φάει και να πάει τουαλέτα.

Εντύπωση προξενεί το γεγονός πως οι δράστες όχι μόνο την απήγαγαν από κεντρικό σημείο, αλλά την απελευθέρωσαν κιόλας νωρίς το απόγευμα στην καρδιά της Αθήνας – λίγο μετά τις 4 το απόγευμα σε δρόμο κάθετο της Πανόρμου.

Τις δικές του στιγμές αγωνίας όμως πέρασε και ο άνδρας της – ο ποινικολόγος Νίκος Μπούρας – ο οποίος δεν μίλησε καθόλου μαζί της κατά τη διάρκεια της απαγωγής της. Οι δράστες όπως προαναφέρθηκε δεν ζήτησαν χρήματα. Ο δικηγόρος αρνήθηκε να αποκαλύψει τι του ζήτησαν οι απαγωγείς ως αντάλλαγμα για να απελευθερώσουν τη σύζυγό του. «Έχω κατονομάσει στην Αστυνομία τον άνθρωπο που πιστεύω ακράδαντα ότι κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία» δήλωσε και πρόσθεσε πως η υπόθεση δεν έχει σχέση με τον πελατειακό κύκλο του γραφείου του.

Αναφορικά με το γεγονός ότι δημοσιοποίησε την εξαφάνιση της συζύγου του με μία βδομάδα καθυστέρηση, ο Νίκος Μπούρας ανέφερε πως αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει την εξαφάνιση της συζύγου του για δύο λόγους. «Πρώτον, για να ακούσουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ότι εγώ θα κάνω αυτό που ζήτησαν και δεύτερον, για να μιλήσει όποιος έτυχε να δει το παραμικρό ή γνώριζε κάτι για την υπόθεση. Και αν για δικούς του λόγους δεν θέλει να πάει στην Αστυνομία, μπορεί να επικοινωνήσει με κάποια εφημερίδα ή με άλλο μέσο».

Σίγουρα υπάρχουν κενά στην εξιστόρηση των γεγονότων που προκαλούν ερωτήματα, με κυριότερο το αντάλλαγμα που ζήτησαν οι απαγωγείς. Το ζευγάρι από την πλευρά του υποστηρίζει πως όλα θα αποκαλυφθούν όταν φθάσει το πλήρωμα του χρόνου. Προς το παρόν η δημοσιογράφος είναι ξανά πίσω στο σπίτι της με τον σύζυγό της. Οι δυό τους έχουν αυξήσει τα μέτρα προστασίας και προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

koolnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.