ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣΤην απόσυρση της υποψηφιότητάς του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στη Β΄ Πειραιά, Φαήλος Κρανιδιώτης.

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από στελέχη του ΠαΣοΚ, την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις ενστάσεις αρκετών από την πλευρά της ΝΔ, ο κ. Κρανιδιώτης επέλεξε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας να μη συμμετάσχει στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο.

«Εγώ δουλειά έχω και δεν έχω ανάγκη κανέναν» τόνισε στο «Βήμα» ο κ. Κρανιδιώτης λίγα λεπτά μετά την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Στο ερώτημα εάν συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά για το συγκεκριμένο ζήτημα, είπε κοφτά: «Όχι δεν έχω μιλήσει…».

Ο κ. Κρανιδιώτης είχε να αντιμετωπίσει, όχι τόσο την κριτική των ιδεολογικών του αντιπάλων, αλλά κυρίως πολλά στελέχη της ΝΔ και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ισχυρός παράγοντας του Μεγάρου Μαξίμου που θεωρούσε «λάθος τη συμμετοχή του στην ευρωλίστα».

«Δεν θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ‘‘Ελιά’’ στη ΝΔ ποιον θα εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιό της» τόνισε μια ώρα πριν την απόφαση του κ. Κρανιδιώτη η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και σημείωσε πως θα περιμένει να δει εάν το ευρωψηφοδέλτιο θα εκφράζει την σύγχρονη κεντροδεξιά.

«Μου καταλογίζουν ότι θέλουν, μόνο να μην πουν ότι είμαι σαν τα μούτρα τους» είπε ο κ. Κρανιδιώτης νωρίς το πρωί στον ΑΝΤ1 και δεν έδειχνε καμία διάθεση να κάνει πίσω, υποστηρίζοντας: «Πιστεύω ότι το πιθανότερο είναι ότι θα είμαι αλλά αυτό θα το αποφασίσει το κόμμα».

Αν και επεσήμανε ότι διατηρεί μια φιλία 21 ετών με τον Πρωθυπουργό, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σύμβουλος του κ. Σαμαρά και αναφερόμενος στο κείμενο που είχε γράψει στο Facebook, προκαλώντας αντιδράσεις, σημείωσε: «Με καθύβριζαν. Με απειλούσαν με ψευδώνυμα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό δεν το ανέχομαι από κανέναν», κατέληξε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σηκώσει τους τόνους τις τελευταίες ώρες και την Κυριακή το γραφείο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στην επί της ουσίας ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, υπενθύμισε τα όσα, κατά την Κουμουνδούρου, υβριστικά σχόλια έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο.

«Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές, Φυλάω τις “σφαίρες” μου για τον αληθινό αντίπαλο. Το σκυλολόϊ του ΣΥΡΙΖΑ, των αντεξουσιαστών και τ’ αρχ… μου τα δυο, μου επιτίθενται με μίσος γιατί δεν βρίζω, γιατί απευθύνομαι στην βάση της ΧΑ, γιατί δηλώνω και είμαι Εθνικιστής, γιατί δεν νοιώθω ΚΑΝΕΝΑ δέος για όλους αυτούς τους μαλ…ς» ήταν το σχόλιο του κ. Κρανιδιώτη, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως για την ιστορία, στις αρχές του περασσμένου Οκτωβρίου, η επίσημη ΝΔ κράτησε αποστάσεις από τον κ. Κρανιδιώτη, μετά από την πολιτική θύελλα που προκάλεσαν τα όσα προκλητικά είπε για την Χρυσή Αυγή και ειδικά για την ανάρτησή του στο διαδίκτυο «εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές, φυλάω τις ‘‘σφαίρες’’ μου για τον αληθινό αντίπαλο». Τότε ο κ. Κρανιδιώτης σε επικοινωνία που είχε με τον γραμματέα της ΝΔ κ. Ανδρ. Παπαμιμίκο υποστήριξε ότι κάποιες από τις φράσεις του σκοπίμως παρερμηνεύθηκαν και διευκρίνισε πως ήταν μεταφορικά τα όσα είπε για τις «σφαίρες», ήταν εντός εισαγωγικών και αναφερόταν στα πολιτικά επιχειρήματα.

Σχετικά με την Χρυσή Αυγή, υποστήριξε πως τα όσα είπε, δεν αφορούν την ηγεσία του, αλλά τους ψηφοφόρους, τους οποίους πρέπει να προσεγγίσει η Ν.Δ. και υπογράμμισε ότι λόγω του είδους του μέσου που τοποθετήθηκε, δηλ. το facebook, «είπε και μια κουβέντα παραπάνω».

Το ΠαΣοΚ είχε σηκώσει το θέμα πολύ νωρίτερα από το ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ο κ. Χρ. Πρωτόπαπαπας, στενός συνεργάτης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλου, είχε τονίσει πως μια υποψηφιότητα Κρανιδιώτη «δεν βοηθάει κανέναν». Αντέδρασε έντονα ο κ. Κρανιδιώτης και με επιθετικό σχόλιο στο antinews, έγραψε: «Κορίτσια…ο Πρωτόπαπας!».

Βέβαια, ο κ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου όταν ρωτήθηκε για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα Κρανιδιώτη, ήταν αρκετά πιο διαλλακτικός, αν και κατ’ ιδίαν είχε σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις έναντι των «ακροδεξιών θυλάκων», όπως λέει.

Ο ίδιος ο κ. Κρανιδιώτης που το Σαββατοκύριακο έκανε ομιλίες για ενίσχυση της υποψηφιότητάς του θεωρούσε σίγουρη τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Μάλιστα, αργά το βράδυ του Σαββάτου, σε διάφορα σχόλια περί δήθεν μη συμμετοχής στη λίστα, έγραψε στο twitter: «έρχεται γλαρόσουπα».

Το ενδιαφέρον είναι ότι εάν συνομιλήσει κανείς με τον κ. Κρανιδιώτη, θα διαπιστώσει ότι περισσότερο τον έχει ενοχλήσει η στάση και η συμπεριφορά κάποιων ηγετικών στελεχών της ΝΔ, ένας εξ αυτών βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού, παρά τη αντιπολίτευση.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.