ΣΟΙΜΠΛΕΡ«Όχι» σε ένα νέο κούρεμα χρέους της Ελλάδας, αλλά «Ναι» σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας απαντά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, απέφυγε να αναφερθεί στο ύψος της ενδεχόμενης βοηθείας που πιστεύει πως θα χρειαστεί η χώρα μας, είπε όμως πως σίγουρα θα είναι πολύ μικρότερη από τα δύο προηγούμενα προγράμματα. Σχετικά με το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο ίδιος διευκρινίζει: «Ποτέ ξανά», δεν αποκλείει ωστόσο μία άλλη μορφή ελάφρυνσης του χρέους με έναν άλλο τρόπο.

Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει πως πιστεύει στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με στόχο το 124% του ΑΕΠ το 2020. Προσθέτει μάλιστα πως, δεδομένων των καλύτερων του αναμενόμενου «σημερινών αριθμών», δεν βλέπει «πώς θα μπορούσε να προκύψει η ανάγκη για επιπρόσθετες ενέργειες αυτή τη στιγμή».

Ερωτηθείς για το αν θα άλλαζε κάτι στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, ο κ. Σόιμπλε τονίζει τουναντίον πως μία αυστηρή δημοσιονομική πολιτική συνιστά προϋπόθεση για την ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι τα «τελευταία οικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η πορεία ήταν σωστή». Όσον αφορά στο ύψος της ανεργίας στη χώρα μας, επισημαίνει πως αυτό «δεν είναι απόρροια της ευρωπαϊκής πολιτικής. Αυτό είναι πλάνη. Και μην ακούτε όσους ισχυρίζονται ότι υπήρχε ευκολότερος τρόπος».

Φυσικά, ο κ. Σόιμπλε δεν παρέλειψε να λάβει θέση και σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας σαφές μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν επιθυμεί κάποιος παραμονή στην Ευρωζώνη, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες».

koolnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.