ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣΣυνεχίζονται οι αναταραχές στο πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο από τις αποκαλύψεις του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος παρουσίασε προ τριών ημερών βίντεο, προϊόν, υποκλοπής στο οποίο συνομιλεί με τον παραιτηθέντα, πλέον, γενικός γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο.

Μετά το σάλο που ξέσπασε και τις αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, βουλευτές της Χρυσής Αυγής πρωτοστατούντων των Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρου έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα απειλών και «προειδοποιήσεων» τονίζοντας ότι έχουν στην κατοχή τους και άλλα στοιχεία -βίντεο στα οποία απεικονίζονται σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα.

Μάλιστα, αφού έστρεψαν τα βέλη τους και στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι υπάρχουν συνομιλίες με τον Νίκο Βούτση, έφθασαν στο σημείο να απειλήσουν και από το βήμα της Βουλής τον ίδιο τον πρωθυπουργό αναφέροντας ότι έχουν στοιχεία πως συνομίλησε με ανώτατο στέλεχος της Δικαιοσύνης, ψιθυρίζοντας ότι το όνομά του είναι τρισύλλαβο και τελειώνει σε -άκος.

Ωστόσο, παρά τις εκτοξεύσεις απειλών, το ακροδεξιό κόμμα δεν έχει φέρει ακόμη στο φως τα νέα αυτά στοιχεία που δηλώνει ότι έχει, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα.

Νομικοί κύκλοι: Γιατί τώρα; Φοβάται τα νέα στοιχεία;

Την ίδια ώρα αναταραχή επικρατεί και στις τάξεις της Δικαιοσύνης με νομικούς κύκλους να αναφέρουν ότι δεν είναι ακριβώς ξεκάθαροι οι λόγοι για τους οποίους ο Ηλίας Κασιδιάρης έφερε τώρα το βίντεο στο φως της δημοσιότητας, αλλά και πως είναι απαράδεκτο να εκτοξεύονται ευθείες κατηγορίες και απειλές για τη Δικαιοσύνηη.

Η εμφάνιση του επίμαχου βίντεο και των διαλόγων ακριβώς τη στιγμή που η Βουλή ετοιμαζόταν να αποφασίσει για την άρση ασυλίας και άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Κασιδιάρη, σίγουρα δημιουργεί ερωτήματα για τους σκοπούς του εκπροσώπου Τύπου του ακροδεξιού κόμματος.

Εδεχομένως ο Ηλίας Κασιδιάρης να προσπαθεί να «φυλάξει τα νώτα» του, καθώς, το αίτημα και μόνο για άρση ασυλίας του ενδεχομένως να σηματοδοτεί ότι η Δικαιοσύνη έχει αυτή τη στιγμή περισσότερα στοιχεία για την εμπλοκή του στην εγκληματική δράση της οργάνωσης, καθώς, προ μερικών μηνών ο ίδιος ο βουλευτής είχε συλληφθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω έλλειψης στοιχείων. Πιθανότατα να προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες με την ελπίδα ότι θα γλιτώσει την προφυλάκιση.

Σημειωτέον ότι στη δικογραφία, αυτή τη στιγμή, έχει μαζευτεί πολύ υλικό με φωτογραφίες και βίντεο, από επιχειρήσεις και εκπαιδεύσεις παραστρατιωτικού τύπου στις οποίες συμμετέχει ο ίδιος ο Κασιδιάρης, αλλά και πολλούς μάρτυρες κατηγορίας οι οποίοι αναγνωρίζουν ανοικτά στελέχη της Χρυσής Αυγής σε επιθέσεις.

Δεύτερο ερώτημα που γεννάται είναι το γιατί, ενώ έχει το βίντεο εδώ και έξι περίπου μήνες δεν επέλεξε να το δώσει στη δημοσιότητα νωρίτερα. Υπενθυμίζεται ότι η συνομιλία του κ. Κασιδιάρη με τον κ. Μπαλτάκο έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αλλά και την προφυλάκιση του αρχηγού του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων ηγετικών στελεχών όπως ο Χρήστος Παππάς και ο Γιάννης Λαγός.

Ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης ισχυρίστηκε ότι έβγαλε στη δημοσιότητα την υποκλοπή αυτή τη στιγμή, καθώς, αναμενόταν η απόφαση για παράταση της κράτησης των προφυλακισμένων στελεχών της ΧΑ, ωστόσο, το μεσημέρι της Παρασκευής, η Δικαιοσύνη αποφάσισε να συνεχίσουν να κρατούνται για ακόμη ένα εξάμηνο.

Μάλιστα, νομικοί κύκλοι διερωτώνται, γιατί ενώ είχε ο Ηλίας Κασιδιάρης αυτό το «καυτό» βίντεο στα χέρια του δεν το παρουσίαζε νωρίτερα ώστε να ενδυναμώσει την αθωότητα του αρχηγού του και των υπολοίπων στελεχών.

Η Δικαιοσύνη είναι εκείνη που τον άφησε ελεύθερο -Δεν γίνεται να είναι όλοι συνωμότες

Ενα άλλο ζήτημα που τίθεται έχει να κάνει με το γεγονός πως ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε συλληφθεί μαζί με τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη του κόμματος, αλλά η Δικαιοσύνη αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο λόγω έλλειψης στοιχείων.

Αλλώστε, όπως τονίζεται, δεν είναι δυνατόν να έχουν δεχθεί πολιτικές πιέσεις πέντε σημαίνοντα θεσμικά πρόσωπα της Δικαιοσύνης, ούτε να είναι όλοι όσοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση συνομώτες.

Η διαδρομή των φακέλλων για τη δράση της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε από τον Αρειο Πάγο, στη συνέχεια οι Πρωτοδίκες απέδειξαν πόσο ανεξάρτητοι είναι, καθώς δεν αποφάσισαν την προφυλάκιση των Κασιδιάρη – Παναγιώταρου και άλλων, παρά μόνο όσων για τους οποίους έκριναν ότι υπήρχαν στοιχεία. Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβαν οι Εφέτες ανακριτές οι οποίοι και χειρίζονται τη δικογραφία.

Ετοιμάζεται να πάρει τα ηνία στην Ελληνική Αυγή;

Τέλος, ένα άλλο θέμα που συζητείται εδώ και αρκετό καιρό είναι και εκείνο της πιθανότητας αλλαγής σκυτάλης στο ακροδεξιό κόμμα. Εχει ακουστεί και στο παρελθόν πως υπάρχουν «σύννεφα» στις σχέσεις του μεγάλου αρχηγού με το πρωτοπαλίκαρό του.

Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, εκείνοι που βλέπουν αυτή τη στιγμή την πιθανότητα ο Ηλίας Κασιδιάρης να προσπαθεί να «ξεπλύνει» τις κατηγορίες ώστε να αναλάβει την ηγεσία του διαδόχου της Χρυσής Αυγής, μιας και ο Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται να έχει δεθεί ο εκπρόσωπός του είναι η επόμενη ημέρα στο κόμμα.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.