ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δείτε ποιοι επαγγελματίες απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος - Ολη η εγκύκλιοςΗ εγκύκλιος με την οποία δίνονται αναλυτικά οδηγίες για το ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν μπλοκάκι, απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος, αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Οι επαγγελματίες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης ώστε να μην πληρώσουν φόρους που δεν πρέπει. Ετσι, απαλλαγή από το… 500άρικο παίρνουν όσοι μένουν σε χωριά με λιγότερο από 500 κατοίκους.

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει: Η «πληθυσμιακή εξαίρεση εφαρμόζεται σε όλα τα μη τουριστικά χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους, ακόμη και σε αυτά που βρίσκονται σε νησιά με πληθυσμό πάνω από 3.100 κατοίκους. Όσον αφορά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 3100 κατοίκους, εξαιρούνται όλες από το τέλος επιτηδεύματος χωρίς να εξετάζεται ο πληθυσμός των επιμέρους χωριών».

Δείτε ολόκληρο το κείμενο για τις εξαιρέσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.